Amaury de Laet benoemd tot CEO van Puilaetco Dewaay Private Bankers

22 december 2017

Aan de vooravond van haar 150-jarig bestaan kondigt Puilaetco Dewaay Private Bankers, de vermogensbeheerder die deel uitmaakt van de top drie van « pure play » private banken in België, de benoeming aan van haar toekomstige nieuwe CEO, Amaury de Laet.

davidplas_79857

Amaury de Laet volgt Thierry Smets op, de huidige CEO van Puilaetco Dewaay, die in september zijn intentie aankondigde om zijn carrière een nieuwe wending te geven.

Na zijn studies rechten aan de KUL (Katholieke Universiteit Leuven) en economie aan de UCL (Université Catholique de Louvain-la-Neuve) ging Amaury bij Tucker Anthony in New York aan de slag op het departement ‘Fusies en acquisities’. In 1992 vervoegde hij Puilaetco in Luxemburg waar hij talrijke awards in de wacht sleepte voor zijn performante beheer van de bevek ‘Puilaetco Dewaay Fund – Global Equity’.


In 1998 keerde Amaury terug naar België waar hij de rangen van Puilaetco Dewaay vervoegde en steeds grotere verantwoordelijkheden op zich nam. Momenteel is hij lid van het Directiecomité en heeft hij de leiding over een deel van de teams van private bankers, de research, de strategie en het beheer van de beleggingen, alsook over het departement dat zich bezighoudt met de planning en structurering van het vermogen van de cliënten.

Amaury de Laet zal zijn nieuwe functie opnemen op 1 februari 2018, onder voorbehoud van de goedkeuring van de regelgevende autoriteiten.


“Thierry Smets is erin geslaagd om de bank klaar te stomen om de talrijke uitdagingen die de private banking-sector wachten, vol vertrouwen aan te vatten”, zegt Jacques Peters, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Puilaetco Dewaay. Hij preciseert eveneens dat “Amaury de Laet zijn leiderschapskwaliteiten ruimschoots heeft aangetoond en ons vak perfect beheerst. Onder zijn impuls zal Puilaetco Dewaay alles in het werk stellen om, vanuit haar gepersonaliseerde benadering, het vermogen van haar cliënten te beschermen en te doen groeien, over de generaties heen; door te innoveren met respect voor tradities”.

Peter Vandekerckhove, de toekomstige CEO van de groep KBL European Private Bankers, de moedermaatschappij van Puilaetco Dewaay, verklaart: “Gedurende 150 jaar is Puilaetco Dewaay nooit gestopt met evolueren, met innoveren om haar traditie van uitmuntendheid en gepersonaliseerde dienstverlening met een grote toegevoegde waarde naar een steeds hoger niveau te tillen. Ik verheug mij erop om samen te werken met Amaury en zijn Management Team om de groei en de transformatie van Puilaetco Dewaay te versnellen en om ons ervan te verzekeren dat Puilaetco Dewaay de beste keuze voor elke cliënt is. Amaury begrijpt de markt en de behoeften van de cliënt perfect. Hij is de ideale CEO en ik ben blij dat hij deze promotie aanvaard heeft”.

Amaury de Laet vertrouwt ons toe: “Ik voel mij bijzonder vereerd en zal alles in het werk stellen om het vertrouwen te verdienen dat in mij wordt gesteld. Puilaetco Dewaay is een team van echte professionals met één doel: onze cliënten een gepersonaliseerde dienstverlening bieden”. Hij besluit: “In 2018 vieren wij een belangrijke mijlpaal: 150 jaar geschiedenis waarop wij zullen bouwen om de volgende 150 jaar te schrijven”.