27
juni 2019
Economie & financiële markten , Innovatie

Slimmere steden door Marie Charlotte Vasseur, Research Analyst & Tech Innovation Expert

Nu de stedelijke bevolking wereldwijd blijft groeien, hebben stadsplanologen hun hoop gevestigd op nieuwe technologieën om te helpen een potentiële financiële en milieucrisis af te wenden.

Lees meer
13
juni 2019
Innovatie

Waarom biotech langetermijnkansen biedt door Marie Charlotte Vasseur, Research Analyst & Tech Innovation Expert

De biotechsector profiteert ten volle van de demografische ontwikkeling en van de versnellende innovatie. De langetermijngroei van de sector zou met geen enkele cyclus gecorreleerd moeten zijn. Een blootstelling aan de sector vereist echter een gedisciplineerde waarderingsbenadering en een goed begrip van de producten die worden ontwikkeld. Daarnaast is een gespreide portefeuille, samengesteld uit bedrijven in verschillende ontwikkelingsfasen die niet zijn opgenomen in een index, ook essentieel voor een betere risico-rendementverhouding.

Lees meer
16
mei 2019
Economie & financiële markten

Meet the Manager 2019: de GVV’s en hun buitenlandse expansie door Marie Charlotte Vasseur, Research Analyst & Tech Innovation Expert

Puilaetco Dewaay Private Bankers heeft onlangs de 5de editie georganiseerd van « Meet the Manager » met als hoofdthema: « De GVV’s en hun internationale expansie ». « Meet the Manager » is een exclusief concept van themaconferenties die periodiek door onze bank worden georganiseerd. Het doel bestaat erin om, in kleine groepen, in dialoog te treden met sleutelspelers van de vastgoedsector. Dit evenement kon tot stand komen dankzij de nauwe banden die de Bank onderhoudt met de CEO’s van de GVV’s.

Lees meer
14
mei 2019
Economie & financiële markten

Commercieel vastgoed: internationale expansie om het hoofd te bieden aan de huidige uitdagingen door Marie Charlotte Vasseur, Research Analyst & Tech Innovation Expert

De sector van het commercieel vastgoed moet het hoofd bieden aan uitdagingen met betrekking tot de evolutie van het koopgedrag en de mobiliteit. In deze context steunen de GVV’s (Gereglementeerde Vastgoedvennootschappen) die in deze sector actief zijn, hun huurders bij hun internationale expansie.

Lees meer
14
mei 2019
Economie & financiële markten

Residentieel vastgoed: wanneer de subsector de expansiestrategie beïnvloedt door Marie Charlotte Vasseur, Research Analyst & Tech Innovation Expert

Voor de GVV’s (Gereglementeerde Vastgoedvennootschappen) die in residentieel vastgoed gespecialiseerd zijn, hangt de aantrekkingskracht om internationaal te gaan rechtstreeks af van de subsector waarin ze actief zijn. Rusthuizen, studentenkoten of klassieke huisvesting zoals appartementen: de aantrekkingskracht van buitenlandse expansie is niet voor allemaal dezelfde.

Lees meer