06
november 2019
Economie & financiële markten

Monthly Market update : geopolitieke spanningen worden even aan de kant geschoven door Frank Vranken, Group Chief Strategist

Oktober heeft zich van zijn goede kant laten zien. Traditioneel is oktober een moeilijke en soms ronduit gevaarlijke maand voor de aandelenmarkten. Bij aanvang van deze maand bleek echter dat er wel vooruitgang kan worden geboekt in de Amerikaans-Chinese onderhandelingen wat betreft handel.

Lees meer
01
oktober 2019
Economie & financiële markten

Van monetaire naar fiscale politiek? door Frank Vranken, Group Chief Strategist

De voorbije maand is er qua monetaire politiek weinig veranderd. De meeste centrale banken verlagen nog steeds de rente. De Europese Centrale Bank (ECB) deed dit, maar ook de Federal Reserve, en dus met name de 2 belangrijkste centrale banken ter wereld.

Lees meer
02
september 2019
Economie & financiële markten

De hype omtrent een inverse rentecurve door Frank Vranken, Group Chief Strategist

Het moest ervan komen. In de VS is het verschil tussen de 2-jarige en 10-jarige staatsobligatie qua rendement geslonken tot nul en het is zelfs even negatief geworden. Dit laatste betekent dat de 10-jarige obligatie minder rendement opbracht dan de 2-jarige. Een dergelijke toestand heeft in het verleden steevast tot een recessie geleid. De media en de investeerders gingen door het lint. Op Google waren de woorden ‘inverse rentecurve’ en ‘recessie’ een hit. Men kan wel degelijk spreken van een hype.

Lees meer
08
augustus 2019
Economie & financiële markten

Te ver weg van de realiteit? door Frank Vranken, Group Chief Strategist

De voorbije maanden zijn opmerkelijk geweest omwille van meer dan één reden. Vooreerst leek er maar geen eind te komen aan de daling van de obligatierendementen. Meer dan de helft van de staatsobligaties uitgegeven door de G10-landen wordt verhandeld met een negatieve rente.

Lees meer
27
juni 2019
Economie & financiële markten

Hoogseizoen door Frank Vranken, Group Chief Strategist

Met plezier presenteren wij u onze vooruitzichten voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie en voor de wereldwijde economie, die steeds meer onder druk komt te staan.

Lees meer