08
augustus 2019
Economie & financiële markten

Te ver weg van de realiteit? door Frank Vranken, Group Chief Strategist

De voorbije maanden zijn opmerkelijk geweest omwille van meer dan één reden. Vooreerst leek er maar geen eind te komen aan de daling van de obligatierendementen. Meer dan de helft van de staatsobligaties uitgegeven door de G10-landen wordt verhandeld met een negatieve rente.

Lees meer
27
juni 2019
Economie & financiële markten

Hoogseizoen door Frank Vranken, Group Chief Strategist

Met plezier presenteren wij u onze vooruitzichten voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie en voor de wereldwijde economie, die steeds meer onder druk komt te staan.

Lees meer
26
juni 2019
Economie & financiële markten

Een wereld vol onzekerheid door Frank Vranken, Group Chief Strategist

De internationale handelsspanningen werpen een steeds somberdere schaduw over de wereldwijde economische vooruitzichten.

Lees meer
04
juni 2019
Economie & financiële markten

« Sell in May… » door Frank Vranken, Group Chief Strategist

Het gezegde dat men in mei beter aandelen verkoopt om ze later terug te kopen in september is dit jaar van toepassing. Niet dat de aandelenmarkten een zware duikvlucht hebben gemaakt, maar ze verloren gemiddeld toch wel tussen 3 en 8% in mei. De vraag of de belegger beter wegblijft van de aandelenmarkten tot en met september is echter geen uitgemaakte zaak.

Lees meer
07
mei 2019
Economie & financiële markten

Een weinig geliefde beursrally door Frank Vranken, Group Chief Strategist

Extrapoleer de huidige beursrally in de Verenigde Staten van eind december tot op heden en op jaarbasis krijg je een winst van bijna 100%. De kracht van de opstoot is opmerkelijk, maar misschien nog verbazender is het feit dat weinig institutionele beleggers hun graantje meepikken.

Lees meer