Onze experts

Onze specialisten staan aan uw zijde en stellen hun expertise tot uw beschikking. Leer elk van hen beter kennen en ontdek hun artikels over economie en financiën, planning en structurering van vermogens, duurzaam investeren of kunst, cultuur en lifestyle.

Actualiteit  

A
 • 19
  augustus 2019
  Economie & financiële markten

  100-jarige obligaties: een succes, behalve voor Argentinië

  Zich voor 100 jaar in de schulden steken: een raar idee? Nochtans hebben verschillende landen dit gedaan. Argentinië deed het twee jaar geleden. Na een zware periode slaagde het land erin om 2,7 miljard dollar op te halen voor… 100 jaar! Het moet worden gezegd dat de geboden rente verleidelijk was: 7,9%.

  Lees meer
 • 19
  augustus 2019
  Economie & financiële markten

  Is de omkering van de rentecurve een goede indicator voor het begin van een recessie?

  Moet men bang zijn voor een omkering van de rentecurve? Deze vraag is niet meer aan de orde voor sommige beleggers. Voor hen is het duidelijk: het is een vooruitlopende indicator voor het begin van een recessie in de Verenigde Staten. Dit wordt trouwens aangetoond door de statistieken: de laatste 5 keer dat de rente op Amerikaanse staatsobligaties op 10 jaar onder de rente op tweejarige obligaties...

  Lees meer
 • 19
  augustus 2019
  Economie & financiële markten

  Turbulentie op de markten en nerveuze beleggers

  Vorige week werden de zenuwen van de beleggers wereldwijd zwaar op de proef gesteld. De financiële markten bevonden zich zelfs in het oog van de storm op woensdag 14 augustus 2019, waarbij Wall Street haar slechtste dag van het jaar liet optekenen. Twee (hoofd)redenen verklaren deze zware nervositeit op de beurzen.

  Lees meer
 • 19
  augustus 2019
  Economie & financiële markten

  En als de negatieve rente slecht nieuws zou zijn voor de landen?

  Over het algemeen, wanneer men het over de negatieve rente heeft, is de commentaar eenvoudig: de particulier wordt bestraft, omdat zijn spaargeld niets meer opbrengt, terwijl de staat besparingen realiseert op de terugbetaling van zijn overheidsschuld.

  Lees meer
 • 12
  augustus 2019
  Economie & financiële markten

  De beleggers op zoek naar een schuilplaats om zich te behoeden voor het risico van een zware crisis

  De beleggers zijn op zoek naar een veilige haven in geval van een grote ommekeer van de markttendens. Goud, staatsobligaties, de Japanse yen en de Zwitserse frank behoren tot deze vluchtwaarden.

  Lees meer