Onze experts

Onze specialisten staan aan uw zijde en stellen hun expertise tot uw beschikking. Leer elk van hen beter kennen en ontdek hun artikels over economie en financiën, planning en structurering van vermogens, duurzaam investeren of kunst, cultuur en lifestyle.

Actualiteit  

A
 • 14
  december 2018
  Economie & financiële markten

  De daling van de olieprijs, bondgenoot van de beurs?

  De OPEC en zijn bondgenoten zijn het in extremis eens geworden over een vermindering van de olieproductie. Maar de productie terugschroeven volstaat volgens experts niet om de prijs opnieuw te doen stijgen. Het gaat om een daling met 1,2 miljoen vaten per dag, terwijl om de huidige overproductie te compenseren eigenlijk een vermindering met 1,5 miljoen vaten per dag nodig is.

  Lees meer
 • 14
  december 2018
  Economie & financiële markten

  Onrustig eindejaar op de markten

  Het is nog te vroeg om dit jaar af te sluiten. Wel kunnen we al vaststellen dat het een jaar met onrustige markten was, wat in 2019 waarschijnlijk niet anders zal zijn. Deze verandering van klimaat is te wijten aan een paradigmaverschuiving.

  Lees meer
 • 14
  december 2018
  Economie & financiële markten

  Technologie-oorlog: China is kwetsbaarder dan de VS

  Op het digitale slagveld lijken de twee economische reuzen op het eerste zicht aan elkaar gewaagd. Aan Amerikaanse zijde: Apple, Facebook, Google, Amazon en Tesla. Aan Chinese kant: Alibaba, Tencent, Huawei en Xiaomi. En toch lijkt China kwetsbaarder in de technologische oorlog die ze onderling uitvechten.

  Lees meer
 • 14
  december 2018
  Economie & financiële markten

  Gele hesjes en Italiaanse verontwaardiging

  President Macron heeft zijn allures van Jupiter ingeruild voor die van kerstman, met het optrekken van het minimumloon en andere fiscale geschenken. Het valt nog te bezien of deze toegevingen de gele hesjes zullen sussen of, integendeel, zullen aanmoedigen om nog meer eisen te stellen.

  Lees meer
 • 10
  december 2018
  Vermogens - planning & - structurering

  De taks op de effectenrekeningen: een echt voorwerp van betwisting!

  U hebt onlangs een brief van uw bank of van uw financiële instellingen ontvangen waarin u verwitttigd werd van de komende toepassing van de taks op de effectenrekeningen op uw activa. Via dit schrijven werd u geïnformeerd over de automatische heffing van de taks op uw effectenrekening of over de toestemming die u gevraagd werd om deze taks in te houden op de bij uw bank aangehouden activa.
  Deze t...

  Lees meer