Onze experts

Onze specialisten staan aan uw zijde en stellen hun expertise tot uw beschikking. Leer elk van hen beter kennen en ontdek hun artikels over economie en financiën, planning en structurering van vermogens, duurzaam investeren of kunst, cultuur en lifestyle.

Actualiteit  

A
 • 23
  april 2019
  Economie & financiële markten

  Het drama van de Notre-Dame

  Men kan moeilijk buiten de dramatische brand die de Notre-Dame, één van de meest bezochte monumenten van Frankrijk, verwoest heeft. Een aantal vermogende Fransen, met name uit de luxesector (LVMH, Kering, L’Oréal), hebben honderden miljoenen euro’s geschonken voor de wederopbouw van de kathedraal.

  Lees meer
 • 23
  april 2019
  Economie & financiële markten

  De centrale banken navigeren op het zicht

  Een blik op de beursbewegingen volstaat om zich bewust te worden van de cruciale rol van de centrale banken. Als de markten hun stijgende beweging voortzetten, dan is dat grotendeels te danken aan het soepele monetaire beleid van de centrale banken.

  Lees meer
 • 19
  april 2019
  Economie & financiële markten

  De beleggers op jacht naar mooie dividenden

  Hoewel de beurs sinds het begin van het jaar mooie performances laat optekenen, blijven de beleggers voorzichtig. De reden hiervoor: de daling van de meeste macro-economische indicatoren. Zo heeft het IMF zijn groeivoorspellingen neerwaarts herzien van 3,5% naar 3,3%.

  Lees meer
 • 19
  april 2019
  Economie & financiële markten

  De schuldenlast van de landen is geen probleem meer! Echt?

  Dit sentiment overheerste de voorbije weken. De experts spreken zelfs van « moderne monetaire theorieën ». Het huidige debat draait eigenlijk rond één vraag: als er morgen een recessie optreedt, hoe gaan de centrale banken dan reageren, aangezien ze geen munitie meer hebben?

  Lees meer
 • 18
  april 2019
  Innovatie

  De technologie van solid-state batterijen

  Auto’s, scooters, fietsen, steps, … de meeste elektrische voertuigen zijn uitgerust met een lithiumbatterij. Technisch gezien, betekent dit dat er lithiumelektroden in een geleidend bad liggen (de elektrolyt). Wat is nu de heilige graal van de constructeurs? Batterijen die langer meegaan en sneller opladen. In de huidige stand van de technologie bestaat daarvoor slechts één oplossing: alsmaar grot...

  Lees meer