Onze experts

Onze specialisten staan aan uw zijde en stellen hun expertise tot uw beschikking. Leer elk van hen beter kennen en ontdek hun artikels over economie en financiën, planning en structurering van vermogens, duurzaam investeren of kunst, cultuur en lifestyle.

Actualiteit  

A
 • 15
  februari 2019
  Economie & financiële markten

  Een sprankeltje hoop in de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten

  De handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten is één van de belangrijkste hinderpalen voor de wereldwijde economische groei. Het is eveneens een hinderpaal voor een duurzaam herstel van de beurzen. Aangezien men niet weet of de onderhandelingen tot een akkoord zullen leiden tegen 2 maart 2019, blijven de beleggers een afwachtende houding aannemen.

  Lees meer
 • 15
  februari 2019
  Economie & financiële markten

  Waarom laten de internationale beleggers de Europese aandelen links liggen?

  Het is al enkele jaren een constante: de Europese aandelen presteren minder goed dan de Amerikaanse. Sinds het begin van het jaar laat de S&P 500, de sterindex van de Amerikaanse beurs, een winst optekenen van 9,7% (dividenden inbegrepen), tegenover 6,6% voor de Euro Stoxx 50 index.

  Lees meer
 • 15
  februari 2019
  Economie & financiële markten

  De onderwaardering van de Europese banken weegt op de indexen

  De banken zijn momenteel niet gegeerd op de beurs, op zijn minst in Europa. De Euro Stoxx Banks registreert een daling van 28% over één jaar en van 28,5% over vijf jaar.

  Lees meer
 • 15
  februari 2019
  Economie & financiële markten

  De beleggers zoeken hun toevlucht in cash

  Wanneer de visibiliteit zwak is en onzekerheden blijven bestaan, hebben de beleggers de neiging om geen risico’s te nemen. Deze voorzichtigheid is des te groter, aangezien 2018 een turbulent einde kende op de beurs.

  Lees meer
 • 08
  februari 2019
  Economie & financiële markten

  De technologiereuzen staan opnieuw op een goed blaadje

  Eind 2018 hadden de reuzen van Silicon Valley, waaronder Apple, Facebook en Alphabet (moedermaatschappij van Google) het zwaar te verduren. De beurs werd wantrouwig en vreesde dat hun economisch model ofwel zou ineenstorten, ofwel zou worden ondermijnd door nieuwe regelgevingen.

  Lees meer