Onze experts

Onze specialisten staan aan uw zijde en stellen hun expertise tot uw beschikking. Leer elk van hen beter kennen en ontdek hun artikels over economie en financiën, planning en structurering van vermogens, duurzaam investeren of kunst, cultuur en lifestyle.

Actualiteit  

A
 • 09
  december 2019
  Economie & financiële markten

  Op de beurs zijn de aristocraten vrijgeviger dan de postbode

  Bpost heeft zopas een dividendvoorschot gestort, op basis van de eerste 10 maanden van het jaar, dat werd ingekrompen met 42% tot 0,62 euro. Een dieet dat onvermijdelijk geworden was voor zijn aandeelhouders. De resultaten van Bpost staan onder druk, terwijl de afname van het postvolume versnelt.

  Lees meer
 • 09
  december 2019
  Economie & financiële markten

  De Chinese bedrijven zijn (eindelijk) wanbetalers

  De obligatiemarkten kennen een nooit eerder geziene golf van wanbetalingen in China. Tijdens de eerste elf maanden van het jaar bedroegen ze niet minder dan 17 miljard dollar, i.e. al evenveel als het jaarrecord van 2018.

  Lees meer
 • 09
  december 2019
  Economie & financiële markten

  De belangrijkste beursintroductie uit de geschiedenis kan niet overtuigen

  Veertig jaar nadat het bedrijf genationaliseerd werd, zal Saudi Aramco op 12 december zijn eerste stappen zetten op de beurs van Riaad. De cijfers zijn astronomisch hoog. Zijn voorraden vertegenwoordigen meer dan 260 miljard vaten. Saudi Aramco produceert elke dag meer dan 10 miljoen vaten olie tegen een kost van nauwelijks 2,80 dollar, de laagste van de wereld, wat het bedrijf een zeer comfortabe...

  Lees meer
 • 09
  december 2019
  Economie & financiële markten

  Een renteverhoging om de economie aan te zwengelen?

  Dat is de gedurfde zet van Haruhiko Kuroda, de gouverneur van de Bank of Japan. Het is een feit dat de Japanse centrale bank al 25 jaar monetaire experimenten gewend is. Ze was de eerste om haar richtrente tot nul te verlagen en om vanaf 2001 te starten met het opkopen van activa. Voortaan bestaat haar doel erin om de nefaste gevolgen van dit beleid tegen te gaan.

  Lees meer
 • 02
  december 2019
  Economie & financiële markten

  Goud aan 4.000 dollar per ounce, een zotte gok

  Om in te zetten op goud, nemen sommige beleggers hun toevlucht tot opties. Een optie vertegenwoordigt een recht om een ounce goud te kopen of te verkopen op een vooraf bepaalde datum en tegen een vooraf bepaalde prijs. Alles is mogelijk, men kan inzetten zowel op een stijging als op een daling, maar het gaat zelden om grote volumes en extreme scenario’s.

  Lees meer