Actualiteit  

A
 • 15
  oktober 2018
  Innovatie

  Is de bitcoin een alternatief voor echt geld?

  Het Britse Parliament Treasury Select committee heeft de BitCoin en andere digitale valuta's onlangs omschreven als een “Wild West onderneming” en heeft de wetgever opgeroepen meer toezicht en invloed uit te oefenen. Dit recente bericht is een extra argument voor het besluit dat er voor "crypto-assets" geen plaats is in een goed beheerde portefeuille met een solide risicobeheer.

  Lees meer
 • 15
  oktober 2018
  Economie & financiële markten

  Kritieke fase brexitonderhandelingen: hoe kunnen we ons voorbereiden?

  "No deal is beter dan een slechte deal", Theresa May, Lancaster House, januari 2017 - "Financiën sjoemelt", Boris Johnson, Conservative Party Conference, Birmingham, 2 oktober 2018

  Lees meer
 • 15
  oktober 2018

  KBL epb recognized among Europe’s best private banking groups

  The Group of which Puilaetco Dewaay Private Bankers is part and which is based in Luxembourg was named among Outstanding Private Banks in Europe for the fourth consecutive year.

  Lees meer
 • 12
  oktober 2018
  Economie & financiële markten

  Opkomende landen: niet panikeren volgens S&P Global Ratings

  Sinds enkele weken zijn de opkomende landen voorpaginanieuws in de economische pers omwille van de moeilijkheden die ze ondervinden door de stijging van de Amerikaanse rente en van de dollar. Maar moet men panikeren en al deze landen over dezelfde kam scheren?

  Lees meer
 • 12
  oktober 2018
  Economie & financiële markten

  Loonstijging bij Amazon of hoe de concurrentie verzwakken

  Het nieuws verbaasde de beleggers: Amazon heeft besloten om zijn minimumloon in de Verenigde Staten op te trekken tot 15 dollar per uur. Deze informatie werd zelfs toegejuicht door Bernie Sanders, de democratische kandidaat die nochtans aan de basis lag van een voorstel genaamd « Stop BEZOS, i.e. Stop Bad Employers by Zeroing Out Subsidies Act ». De naam van dit voorstel bevat een ironische knipoo...

  Lees meer