Onze experts

Onze specialisten staan aan uw zijde en stellen hun expertise tot uw beschikking. Leer elk van hen beter kennen en ontdek hun artikels over economie en financiën, planning en structurering van vermogens, duurzaam investeren of kunst, cultuur en lifestyle.

Actualiteit  

A
 • 15
  oktober 2019
  Innovatie

  This is Goodenough

  Lees meer
 • 14
  oktober 2019
  Economie & financiële markten

  Cruciale weken in zicht voor de beurs

  Het seizoen van de kwartaalresultaten van de bedrijven start met de nodige voorzichtigheid. In Europa voorzien de analisten gemiddeld een winstdaling van 3% voor de 600 belangrijkste Europese beursgenoteerde bedrijven. In de Verenigde Staten is de consensus nog voorzichtiger, met een gemiddelde winstdaling van 4,6% voor de 500 belangrijkste Amerikaanse bedrijven.

  Lees meer
 • 14
  oktober 2019
  Economie & financiële markten

  Waarom de dollar een vluchtwaarde blijft

  De euro kende de voorbije dagen een herstel en rondde de symbolische kaap van 1,10 dollar. Is het moment gekomen om zijn groene biljetten om te wisselen? Dat lijkt nog te voorbarig.

  Lees meer
 • 14
  oktober 2019
  Economie & financiële markten

  Gaat de elektrische auto de automobielsector redden?

  De automobielindustrie is de laagst gewaardeerde sector op de beurs. In Europa bedraagt het winstrendement momenteel 12,8%. In theorie is het mogelijk om minstens een gelijkaardig globaal rendement, met inbegrip van dividend en meerwaarde, op lange termijn te verwachten.

  Lees meer
 • 14
  oktober 2019
  Economie & financiële markten

  Jérôme Powell (FED) heeft een nieuwe financiële crisis vermeden

  De voorbije weken verliepen turbulent op de financiële markten. Eén van de belangrijkste markten is de repo-markt. Ze laat beleggingsfondsen toe om een rendement te verkrijgen voor hun liquiditeiten en banken om over voldoende cash te beschikken door sommige effecten voor zeer korte periodes te lenen.

  Lees meer