Onze experts

Onze specialisten staan aan uw zijde en stellen hun expertise tot uw beschikking. Leer elk van hen beter kennen en ontdek hun artikels over economie en financiën, planning en structurering van vermogens, duurzaam investeren of kunst, cultuur en lifestyle.

Actualiteit  

A
 • 17
  juli 2018
  Vermogens - planning & - structurering

  De hervorming van de huwelijksstelsels binnenkort gestemd

  Het is de beurt aan de huwelijksstelsels – dat wil zeggen de regels die de inbrengen regelen van de echtgenoten onder elkaar en ten aanzien van derden met betrekking tot hun goederen – om een hervorming te ondergaan. De huidige regels, die iets meer dan veertig jaar in de praktijk worden toegepast, hebben leemten aan het licht gebracht. Een wetsontwerp wil hieraan verhelpen op basis van drie pijle...

  Lees meer
 • 16
  juli 2018
  Economie & financiële markten

  In tegenstelling tot de verwachtingen, kent de rente geen stijging, maar een daling

  Voor bijna alle economen en analisten was het vanzelfsprekend: de rente had maar één optie en dat was stijgen. In de eerste plaats, omdat het economische herstel krachtig blijft en, ten tweede, omdat de meeste grote centrale banken besloten hebben om hun soepele monetaire beleid stop te zetten.

  Lees meer
 • 16
  juli 2018
  Economie & financiële markten

  Europa gedoemd om achter te blijven op de Verenigde Staten?

  Het lopende jaar toont weerom aan dat de Europese beurzen achterlopen op Wall Street. De duidelijkste reden hiervoor is de afwezigheid van beursgenoteerde technologiereuzen in Europa.

  Lees meer
 • 16
  juli 2018
  Economie & financiële markten

  Slechts drie aandelen zijn verantwoordelijk voor meer dan 70% van de beurswinst van de S&P 500

  Volgens CNBC vertegenwoordigen de aandelen Amazon, Netflix en Microsoft 71% van de return van de S&P 500 en 78% van die van de Nasdaq 100. Het aandeel Apple is alleen al goed voor 12% van de winst van de twee beursindexen. Alphabet (moedermaatschappij van Google) en Facebook leveren een bijdrage van 8% in de indexen.

  Lees meer