Onze experts

Onze specialisten staan aan uw zijde en stellen hun expertise tot uw beschikking. Leer elk van hen beter kennen en ontdek hun artikels over economie en financiën, planning en structurering van vermogens, duurzaam investeren of kunst, cultuur en lifestyle.

Actualiteit  

A
 • 18
  juni 2019
  Economie & financiële markten

  Goud, een alternatief voor obligaties?

  Het gele metaal staat opnieuw op een goed blaadje bij de beleggers. Tegen een prijs van 1.340 dollar per ounce flirt het « barbaarse relikwie », zoals het door de econoom Keynes genoemd werd, met zijn hoogste niveau van het jaar. De baar goud zit ook niet stil met een waarde van ongeveer 38.000 euro.

  Lees meer
 • 17
  juni 2019
  Economie & financiële markten

  Er zijn overal zeepbellen, maar niemand praat erover

  De markten schommelen tussen euforie en voorzichtigheid naargelang van de actualiteit. Maar volgens sommige waarnemers is er reden tot ongerustheid, meer bepaald over de aanwezigheid van zeepbellen in alle sectoren: staatsleningen, leningen van beursgenoteerde bedrijven, de aandelenmarkt, de vastgoedmarkt, …

  Lees meer
 • 17
  juni 2019
  Economie & financiële markten

  Waarom de Fed haar rente niet zal verlagen … althans toch niet direct

  Volgens de overgrote meerderheid van de analisten zal de Fed (Amerikaanse centrale bank) haar rente moeten verlagen. Ze vragen zich enkel af wanneer.

  Lees meer
 • 17
  juni 2019
  Economie & financiële markten

  Spanningen in de Straat van Hormuz: de olieprijs blijft er paradoxaal genoeg rustig bij

  Voor Donald Trump is het duidelijk: Iran zit achter de spanningen in de Straat van Hormuz en meer bepaald achter de laatste aanslagen op twee olietankers in de Golf van Oman. Deze aanslagen gaven aanleiding tot een stijging van de prijs van het zwarte goud op donderdag 13 juni laatstleden.

  Lees meer
 • 13
  juni 2019
  Innovatie

  Waarom biotech langetermijnkansen biedt

  De biotechsector profiteert ten volle van de demografische ontwikkeling en van de versnellende innovatie. De langetermijngroei van de sector zou met geen enkele cyclus gecorreleerd moeten zijn. Een blootstelling aan de sector vereist echter een gedisciplineerde waarderingsbenadering en een goed begrip van de producten die worden ontwikkeld. Daarnaast is een gespreide portefeuille, samengesteld uit...

  Lees meer