Onze beleggingsstrategie

Onze enige bekommernis is uw tevredenheid. Onze analistenteams in België en binnen de groep KBL European Private Bankers volgen álle aspecten van de financiële markten om uw persoonlijke doelstellingen te bereiken.

GettyImages-546268019_pt

Ons Investeringscomité komt regelmatig samen om te bepalen welke activaklassen moeten worden bevoordeeld of vermeden. Deze benadering is hoofdzakelijk gebaseerd op de analyse van de macro-economische indicatoren, de waarderingen, het marktsentiment en de potentiële risico’s. Ze laat toe om een solide en geactualiseerde portefeuillestructuur te bepalen die beantwoordt aan uw financiële doelstellingen.

Onze analistenteams gaan op zoek naar de beste beleggingen in elke activaklasse:

  • Obligaties

Onze specialisten analyseren voortdurend de opportuniteiten die zich op de obligatiemarkten kunnen aandienen.

  • Aandelen

Onze partnerships met Morningstar en AlphaValue, twee toonaangevende bedrijven op het vlak van activabeheer, laten ons toe om bijna 1500 bedrijven wereldwijd te volgen. Daarnaast zoekt ons pan-Europees netwerk van aandelenanalisten naar de beste opportuniteiten binnen de kleine en middelgrote beurskapitalisaties.

  • Externe fondsen

We werken volgens de filosofie van de open architectuur: ons team heeft als belangrijkste doel om, op basis van een strikt proces, debeste beheerders en fondsen van andere solide en performante financiële instellingen te selecteren.

Onze selectie bestaat uit meer dan 150 verschillende actieve fondsen en een honderdtal Exchange Traded Funds (ETF’s of op de beurs verhandelde fondsen). Ze omvat zowel grote internationale instellingen (BlackRock, JP Morgan, Fidelity, Vanguard, Franklin Templeton, Amundi, …) als gespecialiseerde instellingen of beheerders van dichter bij ons (Polar, Carmignac, Alken, Jupiter, DNCA, Ruffer, …).

Naast deze traditionele beleggingen bieden we u ook satellietbeleggingen aan, zoals:

  • Private equity, dat investeren in niet-beursgenoteerde bedrijven mogelijk maakt.
  • Alternatieve fondsen, zoals “hedge funds”, die een belangrijke diversificatie voor uw portefeuille bieden.
  • Gestructureerde producten, waarmee u een welbepaald risico kunt nemen met een uitgekozen financieel actief.
  • Beursgenoteerd of niet-beursgenoteerd vastgoed, dat zowel regelmatige rendementen als diversificatie voor uw portefeuille biedt.