Duurzaam beleggen: een exclusieve samenwerking met Triodos

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Gestion-durable-partenariat-triodos

Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers hechten we enorm veel belang aan duurzame ontwikkeling. Dankzij onze exclusieve samenwerking met Triodos Bank, dé referentie inzake duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen, bieden wij u sinds 2003 een unieke formule van duurzaam discretionair portefeuillebeheer aan.

Concreet zal uw portefeuillebeheerder uw vermogen rechtstreeks beleggen in aandelen en bedrijfs- en/of staatsobligaties, die deel uitmaken van het beleggingsuniversum van Triodos Bank. Hij kan ook beleggen in fondsen die hun plaats verdiend hebben in een gediversifieerde, duurzame portefeuille.

Het beleggingsuniversum van Triodos: een strenge selectie

De bedrijven die in aanmerking komen voor investeringen uit onze cliëntenportefeuilles worden door Triodos bank onderworpen aan een zeer strikte selectie. Eerst en vooral moeten ze bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van de maatschappij (milieu-evenwicht, klimaatbescherming, gezondheid...). Maar ook bedrijven die qua duurzame prestaties tot de besten van hun sector behoren (milieu, maatschappij, bestuur) maken een goede kans.

Na dit eerste strenge selectieproces worden de bedrijven opnieuw geëvalueerd, ditmaal in het licht van de minimumvereisten en uitsluitingscriteria van Triodos Bank. De bedrijven die deel willen uitmaken van het beleggingsuniversum van Triodos Bank mogen immers niet betrokken zijn bij activiteiten die de ontwikkeling van een duurzame maatschappij duidelijk en op lange termijn in het gedrang brengen.

Tijdens en na de selectiefase voert Triodos Bank bovendien een actieve dialoog met de geanalyseerde bedrijven om hen aan te moedigen hun praktijken op milieu-, maatschappelijk en bestuursvlak te verbeteren.