Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers hechten we enorm veel belang aan duurzame ontwikkeling. Dankzij onze exclusieve samenwerking met Triodos Bank, dé referentie inzake duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen, bieden wij u sinds 2003 een unieke formule van duurzaam discretionair portefeuillebeheer aan.

Concreet zal uw portefeuillebeheerder uw vermogen rechtstreeks beleggen in aandelen en bedrijfs- en/of staatsobligaties, die deel uitmaken van het beleggingsuniversum van Triodos Bank. Hij kan ook beleggen in fondsen die hun plaats verdiend hebben in een gediversifieerde, duurzame portefeuille.

 

Het beleggingsuniversum van Triodos: een strenge selectie

De bedrijven volgen een evaluatieproces via een driestappenplan. Zo wordt ervoor gezorgd dat ze permanent verankerd zijn in duurzame oplossingen en bijdragen tot positieve veranderingen in de maatschappij. Tijdens en na de selectiefase voert Triodos Bank bovendien een actieve dialoog met de geanalyseerde bedrijven om hen aan te moedigen hun praktijken op milieu-, maatschappelijk en bestuursvlak te verbeteren.


Eerste stap: bedrijven kiezen die het overgangsproces bevorderen


In eerste instantie selecteert Triodos Bank bedrijven waarvan de producten, diensten en business modellen de overgang naar een duurzame samenleving ondersteunen.


Tweede stap: bedrijven uitsluiten die in strijd zijn met de minimumeisen


In tweede instantie onderzoekt Triodos Bank mogelijke potentiële risico’s van die bedrijven en die het overgangsproces in gevaar kunnen brengen. Dat gebeurt door middel van een evaluatie ten opzichte van de minimumeisen van Triodos Bank. Bedrijven die betrokken zijn bij olie- en gasproductie, de wapenindustrie, kinderarbeid of bij het gebruik van milieuschadelijke stoffen worden uitgesloten. Bedrijven die niet aan de minimumeisen voldoen, komen niet in aanmerking.


Derde stap: de keuze van ondernemingen op basis van financiële criteria


Na de duurzame selectie door Triodos Bank is Puilaetco Dewaay Private Bankers aan zet. Onze experts analyseren zorgvuldig de economische en financiële gezondheid van de ondernemingen. Ze selecteren de economisch interessantste ondernemingen die in uw portefeuille kunnen worden opgenomen.

Par la suite, votre gestionnaire construit votre portefeuille selon votre profil, votre horizon de placement et vos objectifs. Il investira votre patrimoine directement en actions et en obligations d’entreprise et / ou d’État qui font partie de l’univers d’investissement Triodos. Il pourra également investir dans des fonds distribués par la Banque Triodos qui ont aussi leur place dans un portefeuille durable diversifié.