Bedachtzaam advies voor het beheer van uw kunstvermogen

Bezit u kunstwerken die deel uitmaken van uw familie of bent u een gepassioneerd verzamelaar? Kunst is een belangrijk deel van een privévermogen en vraagt om een specifieke benadering. Binnen onze privébank adviseert ons departement Kunstbeheer u discreet, objectief en transparant over uw kunstpatrimonium.

conseils-en-patrimoine-artistique

Sinds 2011 staat ons departement Kunstbeheer en -advies te uwer beschikking om u te helpen bij het nemen van beslissingen in dit domein:

 • Opmaken van inventarissen en bepalen van marktwaarde in verband met overdracht of verzekering
 • Advies over de samenstelling van uw collectie oude of hedendaagse kunst
 • Overdracht en verkoop van uw patrimonium
 • Beheer: verzekering, restauratie, opslag, uitlening aan een tentoonstelling, het bekomen van een certificaat van echtheid
Wij beschouwen kunst niet als een financieel activum, maar als een patrimonium met een financiële én emotionele waarde. Het eerste advies dat we geven als een klant kunst wil aanschaffen? Investeer in kunst waarvan u houdt, waardoor u aangesproken wordt. Blijf weg van wat tijdelijk “in” is. Ook belangrijk: informeer uzelf en ga op onderzoek uit, zodat u een goede kennis ontwikkelt over de keuzes die u hebt.
Christine Mostert, Art Advisor

Actualiteit  

A
 • 04
  december 2017
  Kunst, cultuur & lifestyle

  Belgische kunst en de internationale markt

  We kunnen er niet om heen: kunstliefhebbers hebben een uitgesproken voorkeur voor naoorlogse en hedendaagse kunst.

  Lees meer
 • 04
  december 2017
  Kunst, cultuur & lifestyle

  Kunst en de bedrijfswereld. Nauwe banden

  Kunst maakt vandaag deel uit van de strategie van tal van bedrijven. Gekoppeld aan een uitgekiend beheer, laat zij toe om het tastbare en het gevoelsmatige, het reële en het denkbeeldige, cijfers en emoties, prestatie en plezier te combineren.

  Lees meer
 • 01
  december 2017
  Kunst, cultuur & lifestyle

  Salvator Mundi, de boom van Leonard Da Vinci die het bos verbergt

  Iedereen weet dat « Salvator Mundi », een schilderij van Leonardo da Vinci, bij Christie’s verkocht is voor het astronomische bedrag van 450 miljoen dollar!

  Lees meer
 • 24
  november 2017
  Kunst, cultuur & lifestyle

  Vintage. Oude Aston Martins in topvorm

  De drie verkopen die plaatsvonden rond de Rétromobile, toonden dat de automarkt licht terugplooide, aangezien sommige loten niet verkocht werden. In het algemeen konden de huizen die naar Parijs afzakten, zich echter verheugen vanwege de standhoudende biedingen. Bij Aston Martin bleven twee loten onverkocht en de rest behaalde mooie scores.

  Lees meer
 • 24
  november 2017
  Economie & financiële markten

  De luxesector is meer waard dan de automobiel - of de banksector

  De Verenigde Staten hebben de GAFAM (Google, Amazon, Facebook, Apple en Microsoft), de Duitsers hebben de auto-industrie en Frankrijk kan prat gaan op zijn luxesector.

  Lees meer