16
mei 2018

Uw vastgoedbeleggingen: twee instrumenten om ze te structureren naargelang van uw behoeften

De Belgische wetgeving betreffende vastgoedbeleggingsinstrumenten heeft een grote evolutie doorgemaakt met de invoering van het Gespecialiseerd Vastgoedbeleggingsfonds (GVBF) en, meer recent, met de herziening van de wetgeving betreffende de Gereglementeerde Vastgoedvennootschappen (GVV’s).

vos-investissements-en-immobilier-deux-vehicules-pour-les-structurer-en-fonction-de-vos-besoins

Ter herinnering, GVV’s kunnen openbaar (OGVV) of institutioneel (IGVV) zijn. Openbare gereglementeerde vastgoedvennootschappen, die beursgenoteerd zijn, zijn vennootschappen die op professionele wijze en op lange termijn vastgoedactiva beheren. Aangezien ze van een gunstig fiscaal regime genieten, zijn ze onderworpen aan diverse verplichtingen, waaronder die van elk jaar minimum 80% van hun resultaat uit te keren, zoals bij wet bepaald is. Er zijn 17 OGVV’s die activa voor een totaalbedrag van ongeveer 17 miljard euro vertegenwoordigen. Het gaat onder andere om Cofinimmo, WDP, Befimmo, Home Invest, enz.

Het Gespecialiseerd Vastgoedbeleggingsfonds (GVBF)? Een geprofessionaliseerd en soepel instrument voor een vastgoedportefeuille van minimum 10 miljoen euro."

Kom meer te weten over het Gespecialiseerd Vastgoedbeleggingsfonds (GVBF) dat eind 2016 ingevoerd werd en over de opportuniteiten die voortvloeien uit de recente wetswijziging betreffende de Gereglementeerde Vatsgoedvennootschappen (GVV’s). Lees het artikel van Cécile Baijot, Senior Wealth Planner, hierover in onze Analyses Monthly #63 van mei 2018 of download het hieronder.

 

Onder impuls van Frank Vranken, onze Chief Strategist, beheren onze specialisten actief een vastgoedmandaat dat uitsluitend belegt in Belgisch beursgenoteerd vastgoed. Dat wil zeggen: in aandelen van Gereglementeerde Vastgoedvennootschappen (of GVV’s, voorheen vastgoedbevaks). Hiervoor selecteren onze specialisten de beste GVV’s, op het beste moment, op basis van objectieve criteria en van onze kennis van de markt.

 

Wenst u meer info hebben over deze interessante oplossing die stabiele dividenden, een aantrekkelijke rendement-risicoverhouding op lange termijn en een optimale diversificatie combineert? Aarzel niet om ons te contacteren. Onze experts maken graag een afspraak met u.

 

Lees ook

Planification-et-structuration-de-patrimoine1

Optimale planning en structurering van uw vermogen

Wilt u er zeker van zijn dat uw vermogen optimaal wordt beheerd en overgedragen aan uw naasten? Of u particulier, zelfstandige, bedrijfsleider of houder van een participatie bent, ‘Wealth Planning and Structuring’ vormt een onmisbare basis voor het goede beheer van uw vermogen.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer