Artikels

08
oktober 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Onmoeting met Daniëlle Sioen door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Daniëlle Sioen is één van de drie Sioen-zussen. Terwijl haar twee zussen intussen het bedrijf leiden, koos ze er zelf voor om het familiebedrijf van iets verder op te volgen.

Lees meer
04
oktober 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Valérie Viatour : rolmodel voor de jongere generaties door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Als oprichtster van Chiveo (groep Micropole) vertelt Valérie Viatour ons over haar ervaring als vrouwelijke bedrijfsleider in informaticaconsultancy, een sector waarin vrouwen nog niet zo talrijk vertegenwoordigd zijn. Ze overloopt haar parcours en legt uit wat haar ertoe aanzette om in 2007 met veel passie en enthousiasme haar eigen bedrijf op te richten in Luik.

Lees meer
17
september 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Mamas for Africa: Hilde Mattelaer door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Volgendjaarbestaat Mamasfor Africa 20 jaar. Devzwdiezichinzetvoorhetlotvanvrouwen en meisjes in Oost-Congo, runt twee opvanghuizen voor slachtoffers van verkrachtingen en gendergerelateerd geweld: één in Bukavu en één in Uvira in Zuid-Kivu. Daarnaast zet de vereniging zich volop in voor sensibilisering en opleiding. Een gesprek met oprichtster Hilde Mattelaer, niet voor niets in 2012 verkozen tot Vredesvrouw van het jaar.

Lees meer
13
september 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

WIELS, het centrum voor hedendaagse kunst in de hoofdstad van Europa door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Het WIELS, dat sinds 2007 ondergebracht is in een voormalige brouwerij in Laag-Vorst, is al van ver zichtbaar. De indrukwekkende modernistische architectuur die in 1930 ontworpen werd door Adrien Blomme, overheerst de omgeving, net zoals de vlag die op het dak wappert en de titels van de tentoonstellingen op de glazen wanden.

Lees meer
11
september 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Sophie Trenteseaux op en top bio door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Met de lancering in 2011 van haar natuurlijke cosmeticamerk MAKESENZ bewijst Sophie Trenteseaux dat het perfect mogelijk is om een plaats teverwerven in een nichemarkt, dankzij vernieuwende producten die een alternatief bieden voor de traditionele industrie. In zes jaar tijd verdubbelde het bedrijfje zijn productie en van 2016 tot 2017 registreerde het een omzetstijging van 40%.

Lees meer
06
september 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Puilaetco Dewaay Private Bankers wordt Presenting Partner van Independent Brussels door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Independent Brussels is een kunstbeurs en het performancefestival met de meest toonaangevende kunstenaars dat van 8 tot 11 november 2018 plaats vindt. Zijn missie? De levende eigentijdse kunstenaars ondersteunen en ook de galerijen en non-profitorganisaties waar ze onderdak vinden.

Lees meer
30
augustus 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Hedendaagse kunst in België. Het Museum Dhondt-Daenens. door Christine Mostert, Art Advisor

België is een klein land waar de hedendaagse kunst op de steun kan rekenen van verzamelaars, mecenassen en gepassioneerde liefhebbers die zich inzetten om haar te verdedigen en te verspreiden. Een lichtend voorbeeld hiervan is het Museum Dhondt-Daenens, gelegen in het prachtige landschap van Deurle aan de Leie.

Lees meer