Artikels

10
juli 2019
Economie & financiële markten , Kunst, cultuur & lifestyle

Na een onderhandse verkoop vertrekt de Caravaggio van Éric Turquin wellicht naar de Verenigde Staten door Christine Mostert, Art Advisor

Hoewel er nog geen absolute unanimiteit over bestaat, wordt het schilderij Judith en Holofernes toegeschreven aan Caravaggio. Velen keken dan ook reikhalzend uit naar de veiling van het werk. Deze werd echter in extremis geannuleerd. Twee dagen voor de geplande veiling in Toulouse wist een koper het werk achter de schermen al in de wacht te slepen. De mediashow waarvoor televisiezenders van over de hele wereld warmliepen, ging dus uiteindelijk niet door.

Lees meer
27
juni 2019
Economie & financiële markten , Kunst, cultuur & lifestyle

Een grote sprong over de grens door Marc Eeckhout, Senior Strategist

Chinese toeristen maken verdere reizen, blijven langer en geven meer uit dan ooit - en dit is nog maar het begin.

Lees meer
26
juni 2019
Economie & financiële markten , Kunst, cultuur & lifestyle

Het nieuwe toerismetijdperk door Christophe Van Canneyt, Chief Economist

Wat zijn de motoren van de wereldwijde explosieve toename van de reis- en toerisme-industrie? Een combinatie van geografische trends en demografische patronen op lange termijn.

Lees meer
04
juni 2019
Kunst, cultuur & lifestyle

Veiling van een Caravaggio door Christine Mostert, Art Advisor

Op 27 juni 2019 veilen veilinghuis Marc Labarbe en expertisekantoor Éric Turquin het schilderij Judith onthoofdt Holofernes. Het werk wordt toegeschreven aan Caravaggio (1571-1610), maar zaait sinds 2016 verdeeldheid onder deskundigen. De verkoop vormt het sluitstuk van een rocamboleske geschiedenis die vijf jaar geleden begon met een waterlek op een zolder.

Lees meer
28
mei 2019
Kunst, cultuur & lifestyle

Alles wat u moet weten over PSD2 door Puilaetco Dewaay Private Bankers

PSD2 is de afkorting van Payment Services Directive 2 (« Richtlijn betreffende betaaldiensten »). Deze richtlijn, die in 2018 van kracht geworden is, regelt de betaalmarkt in de Europese Unie. Ze versterkt uw bescherming en wil innovatie en concurrentie aanmoedigen.

Lees meer
22
februari 2019
Kunst, cultuur & lifestyle

Opmerkelijke kunstwerken aan de muren van Puilaetco Dewaay Antwerpen door Christine Mostert, Art Advisor

Sinds enkele jaren sieren de werken van wel heel bijzondere kunstenaars de muren van het Antwerpse kantoor van Puilaetco Dewaay. Aan de oorsprong van het initiatief ligt een ontmoeting met Nathalie De Pessemier, de oprichtster van KunST+ vzw, een schildersatelier voor andersvaliden.

Lees meer
25
januari 2019
Kunst, cultuur & lifestyle

BRAFA: eclectisch en internationaal door Christine Mostert, Art Advisor

De 64ste editie van BRAFA vindt plaats van zaterdag 26 januari tot zondag 3 februari en is het niet te missen kunstevenement van het voorjaar.

Lees meer