Artikels

19
april 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Art Brussels viert zijn 50 jaar door Christine Mostert, Art Advisor

Art Brussels opent vandaag, voor zijn 50ste editie. De grote Belgische aanwezigheid valt op, met bijna dubbel zoveel Belgische galerieën als in 2017. Zo keert de Brusselse beurs voor hedendaagse kunst voor deze verjaardag terug naar haar roots, met een stevige nationale vertegenwoordiging met gevestigde en opkomende galerieën.

Lees meer
04
december 2017
Kunst, cultuur & lifestyle

Belgische kunst en de internationale markt door Christine Mostert, Art Advisor

We kunnen er niet om heen: kunstliefhebbers hebben een uitgesproken voorkeur voor naoorlogse en hedendaagse kunst.

Lees meer
04
december 2017
Kunst, cultuur & lifestyle

Kunst en de bedrijfswereld. Nauwe banden door Christine Mostert, Art Advisor

Kunst maakt vandaag deel uit van de strategie van tal van bedrijven. Gekoppeld aan een uitgekiend beheer, laat zij toe om het tastbare en het gevoelsmatige, het reële en het denkbeeldige, cijfers en emoties, prestatie en plezier te combineren.

Lees meer
01
december 2017
Kunst, cultuur & lifestyle

Salvator Mundi, de boom van Leonard Da Vinci die het bos verbergt door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Iedereen weet dat « Salvator Mundi », een schilderij van Leonardo da Vinci, bij Christie’s verkocht is voor het astronomische bedrag van 450 miljoen dollar!

Lees meer
24
november 2017
Kunst, cultuur & lifestyle

Vintage. Oude Aston Martins in topvorm door Puilaetco Dewaay Private Bankers

De drie verkopen die plaatsvonden rond de Rétromobile, toonden dat de automarkt licht terugplooide, aangezien sommige loten niet verkocht werden. In het algemeen konden de huizen die naar Parijs afzakten, zich echter verheugen vanwege de standhoudende biedingen. Bij Aston Martin bleven twee loten onverkocht en de rest behaalde mooie scores.

Lees meer
21
juni 2017
Kunst, cultuur & lifestyle

Duik in de horlogerie van morgen door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Wat dragen we aan onze pols binnen twintig jaar? Een concentraat van spitstechnologie, samengebald op enkele vierkante millimeter. Een overzicht van het mechanische uurwerk van de 21ste eeuw.

Lees meer
21
juni 2017
Kunst, cultuur & lifestyle

Schilderijen van oude meesters een markt om te expploreren door Christine Mostert, Art Advisor

Hoewel de algemene interesse in de kunstmarkt vooral uitgaat naar de hedendaagse en moderne periode, doet ook de oude schilderkunst het goed. Deze markt kent een zekere stabiliteit en de kopers worden er niet gedreven door speculatie. Het is een markt van kenners met een netwerk dat bestaat uit verzamelaars, liefhebbers, verkopers, specialisten die verbonden zijn aan veilinghuizen, experts en kunsthistorici. Een markt die minder in de media komt, maar wel belangrijk blijft voor het imago van de veilinghuizen.

Lees meer