Artikels

15
juni 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Rik Wouters: Ode aan het leven door Christine Mostert, Art Advisor

Sotheby’s veilt op 20 juni 2018 in Londen het werk ‘Vrouw in het woud, blauwe hoed in de hand met opgeheven arm’ van de Belgische kunstenaar Rik Wouters.

Lees meer
07
juni 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Tesla Experience: een ecologisch verantwoorde eersteklasvervoerdienst door Puilaetco Dewaay Private Bankers

In 2015 besloot een jonge ondernemer de uitdaging van de groene mobiliteit aan te gaan : hij creëerde Tesla Experience bvba, de eerste Belgische onderneming voor personenvervoer op basis van een 100 % elektrische fleet.

Lees meer
06
juni 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Volgens de regels van de kunst door Christine Mostert, Art Advisor

Hoe kan men zijn kunstvermogen zo goed mogelijk overdragen of waarderen, of op een verstandige manier investeren in de ‘big art market’ die almaar gespecialiseerder wordt? Reeds meerdere jaren biedt Puilaetco Dewaay Private Bankers haar cliënten een volwaardige dienstverlening
inzake kunstbeheer en -advies. Als verantwoordelijke van het departement schetst Christine Mostert het ontstaan en de evolutie van haar departement dat actief is in een veeleisende sector, waar financiën en passie hand in hand gaan.

Lees meer
18
mei 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

150 jaar: 2 generaties van de familie de Laet aan het woord door Puilaetco Dewaay Private Bankers

« Alles moet veranderen, zodat alles hetzelfde blijft ». Die repliek uit Il gattopardo (De tijgerkat) van Visconti past perfect bij onze bank, die dit jaar haar 150-jarig bestaan viert. Innovatie gecombineerd met traditie. Dat is niet alleen onze slogan, maar vooral de sleutel tot ons succes, tot ons voortbestaan en tot de kwaliteit van de dienstverlening aan onze cliënten.

Lees meer
17
mei 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Modigliani slaagt er niet in om Modigliani te overtreffen door Christine Mostert, Art Advisor

Het schilderij ‘Nu couché’ van Amadeo Modigliani is er op 14 mei bij Sotheby’s in New York niet in geslaagd om de prijs van die andere Modigliani te overtreffen, die in november 2015 bij Christie’s geveild werd voor 170,4 miljoen dollar. Hoe het ook zij, de twee topwerken van de Italiaanse kunstenaar nemen toch maar mooi de derde en de vierde plaats in onder de hoogste veilingprijzen ooit voor een schilderij. Eenzaam aan de top prijkt de ‘Salvatore Mundi’ van Leonardo Da Vinci (450,3 miljoen dollar) en de ‘Femmes d’Alger (version O)’ van Picasso (179,4 miljoen dollar).

Lees meer
09
mei 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

KANAL-Centre Pompidou: culturele dynamiek voor Brussel door Christine Mostert, Art Advisor

Tentoonstellingen, performances en concerten geven tijdens de vooropening van het Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst van Brussel al een voorsmaakje van wat het in de toekomst zal bieden. Tijdens het weekend van 5 en 6 mei verwelkomde KANAL-Centre Pompidou 21.716 bezoekers in een van de meest iconische gebouwen van Brussel.

Lees meer
04
mei 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Een nieuwe trofee op de kunstmarkt door Christine Mostert, Art Advisor

Op 14 mei veilt Sotheby’s in New York een schilderij van Modigliani. Het werk zal zich er hoogstwaarschijnlijk ontpoppen tot de volgende trofee op de kunstmarkt. De gegarandeerde verkoopprijs bedraagt 150 miljoen dollar, de hoogste schatting ooit voor een schilderij op een veiling. Het geeft daarbij Salvator Mundi (100 miljoen dollar) en Femmes d’Alger (version ‘O’) van Picasso (140 miljoen dollar) het nakijken.

Lees meer