Artikels

01
augustus 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Fine : juwelen en hoe ze te dragen door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Sinds het begin der tijden maken juwelen het mogelijk om ons van elkaar te onderscheiden of, omgekeerd, dichter bij elkaar te brengen. Maar of een juweel nu een manier is om onze identiteit te bevestigen of een teken van liefde symboliseert, of het nu barok of minimalistisch uitgevoerd is, het zegt veel over de persoon die het draagt. Dat geldt ook voor de manier waarop het gedragen wordt. Juwelen onderstrepen immers ons karakter en sublimeren ons lichaam; ze bestaan in eindeloos veel varianten.

Lees meer
31
juli 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Wignac cider, een mooi familiaal verhaal door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Er was eens… een mooi verhaal over een familie dat veel van een sprookje weg heeft. Het vertelt het boeiende avontuur van twee broers, Edouard en Thierry de Merode. Terugdenkend aan hun kindertijd in de Franse Ardennen creëerden de twee jonge Belgische ondernemers een mooi, fris en natuurlijk product: Wignac cider. En dat is lang geen toeval, vertelt Edouard de Merode.

Lees meer
30
juli 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Nieuwe CEO van de groep KBL epb gedreven en getalenteerd door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Peter Vandekerckhove is sinds januari 2018 Group CEO en lid van de Raad van Bestuur van de groep KBL European Private Bankers, waarvan de hoofzetel in Luxemburg gevestigd is. Door zijn jarenlange ervaring kent Peter alle facetten van de financiële sector. Als gedreven teamspeler met een besmettelijk dynamisme en een duidelijke visie, plaatst hij de cliënt altijd centraal in zijn prioriteiten.
We hadden een gesprek met hem tijdens onze “Meet the Manager”-conferentie. Zijn visie voor de groep, maar ook zijn carrière en zijn verschillende ervaringen passeerden de revue.

Lees meer
30
juli 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Alba Morganti, CFO, mama en onvermoeibare globetrotter door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Voor haar werk nam Alba Morganti tot voor kort 200 keer per jaar het vliegtuig. Ze was nochtans geen stewardess. Haar specialiteit? Cijfers, financieel beheer, onderhandelingen over bankleningen en de nauwkeurige presentatie van resultaten, behaald door beursgenoteerde bedrijven.

Lees meer
25
juli 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Een inwijdingsreis: De stichting Insel Hombroich door Christine Mostert, Art Advisor

« Vervoering en verbazing! » zou het aforisme kunnen zijn dat uitnodigt om kunst te ontdekken in een echt origineel museaal kader. De stichting Insel Hombroich breekt subtiel met de gebruikelijke regels van een museumbezoek. De bezoeker wordt wandelaar en tegelijkertijd toeschouwer van een uitzonderlijke kunstverzameling die wordt tentoongesteld in elegante paviljoenen, die doen denken aan priëlen, en in het park van de instelling, waar er zich een wilde en geregisseerde natuur ontplooit.

Lees meer
24
juli 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Museum : Afrika in het hart van Europa door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika is één van de tien federale wetenschappelijke instellingen die ons land rijk is. Guido Gryseels staat sinds 2001 aan het hoofd van dit wereldvermaarde instituut. Analyses zocht hem op in het vernieuwde museum.

Lees meer
23
juli 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Een gesprek met Jacques Peters door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Nu Puilaetco Dewaay Private Bankers dit jaar haar 150ste verjaardag viert, maakt Jacques Peters van de gelegenheid gebruik om terug te blikken op de geschiedenis van de bank, boordevol succesverhalen en anekdotes. Hij blikt ook vooruit naar de toekomst en vertelt over zijn eigen parcours bezaaid met uitdagingen en omwentelingen.

Lees meer