Artikels

10
december 2018
Economie & financiële markten , Kunst, cultuur & lifestyle

Consumenten willen gezonder leven door Frank Vranken, Group Chief Strategist

Gezondheidsbewustzijn is een groeiende trend: we zien dit allemaal in ons dagelijks leven, in onze eetgewoonten, in de mode en in de technologie. Welke factoren zorgen voor deze positieve dynamiek? Wat is de impact ervan op de gezondheid wereldwijd? En wat is het effect ervan op geneesmiddelen tegen obesitas en dieetgerelateerde producten?

Lees meer
10
december 2018
Innovatie , Kunst, cultuur & lifestyle

Einde van de privacy door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Van CCTV-camera’s tot en met zoekmachines: is het einde van de privacy de onvermijdelijke prijs van de technologische vooruitgang?

Lees meer
20
november 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Kunstmarkt: ‘Het principe van het plezier… en van het record’ door Christine Mostert, Art Advisor

In de kalender van de kunstmarkt neemt de week van de verkoop van moderne en hedendaagse kunst in New York een belangrijke plaats in. In the city that never sleeps, de belangrijkste kunstmarkt ter wereld, sneuvelden tientallen records waaronder twee opmerkelijke: voor het ene tekende de Belgische surrealist René Magritte en voor het andere de Brit David Hockney.

Lees meer
19
november 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Independent Brussels: wat waren de hoogtepunten? door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Van 8 tot 11 november liep de internationale beurs voor hedendaagse kunst Independent Brussels, met Puilaetco Dewaay Private Bankers als belangrijkste partner. Tijd om even terug te blikken op de hoogtepunten, die de duurzaamheid en de innovatie van de editie 2018 illustreren. Innoverende galerijen en kunstenaars presenteerden samen boeiende experimenten, verrassende interacties en collectieve denkoefeningen.

Lees meer
09
november 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Independent dompelt de bezoeker onder in de verschillende domeinen van de hedendaagse creatie door Christine Mostert, Art Advisor

Independent Brussels, internationale beurs voor hedendaagse kunst en performancesfestival, vindt plaats van 8 tot 11 november in hartje Brussel.

Lees meer
22
oktober 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

De fondation A Stichting door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Tentoonstellingen van meesterwerken uit de fotografie van de 20ste en de 21ste eeuw, steun aan jonge talenten, ontmoetingen met kunstenaars en pedagogische projecten met buurtscholen… De Fondation A Stichting die in oktober 2012 haar deuren opende in de voormalige Bata- fabriek in Brussel, slaagde erin om in enkele jaren tijd een internationale reputatie op te bouwen. Dat is niet in het minst te danken aan de gedreven inzet van oprichtster en mecenas Astrid Ullens de Schooten en directeur Jean-Paul Deridder.

Lees meer
08
oktober 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Onmoeting met Daniëlle Sioen door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Daniëlle Sioen is één van de drie Sioen-zussen. Terwijl haar twee zussen intussen het bedrijf leiden, koos ze er zelf voor om het familiebedrijf van iets verder op te volgen.

Lees meer