Artikels

10
januari 2019
Innovatie , Kunst, cultuur & lifestyle

Gezondheid en wellness : een groei in vorm door Frank Vranken, Group Chief Strategist

Nieuwe toepassingen van digitale technologie gericht op een gezonde levensstijl veranderen de wijze waarop wij leven en werken en stuwen de groei van volslagen nieuwe sectoren.

Lees meer
10
januari 2019
Innovatie , Kunst, cultuur & lifestyle

Einde van de privacy : wanneer Big Data en Big Brother hand in hand gaan door Frank Vranken, Group Chief Strategist

Van CCTV-camera’s tot en met zoekmachines: is het einde van de privacy de onvermijdelijke prijs van de technologische vooruitgang?

Lees meer
28
december 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Antwerp Roast. Overweldigende tentoonstelling van Rirkrit Tiravanija door Christine Mostert, Art Advisor

Tijdens Independent Brussels, de beurs voor hedendaagse kunst, presenteerde Puilaetco Dewaay Private Bankers als sponsor van het Museum Dhondt-Dhaenens en in samenwerking met galerie Tommy Simoens en Independent, een kunstwerk van Rirkrit Tiravanija. De kunstenaar verblijft als eerste in de Wunderkammer van Hans Op de Beeck, in het kader van het residentieprogramma voor kunstenaars van het Museum Dhondt-Dhaenens. Ondertussen exposeert hij tot 20 januari in de Antwerpse galerie Tommy Simoens. Zoals steeds, verrast hij ook met deze expositie. Een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met een internationaal erkend kunstenaar.

Lees meer
10
december 2018
Economie & financiële markten , Kunst, cultuur & lifestyle

Consumenten willen gezonder leven door Frank Vranken, Group Chief Strategist

Gezondheidsbewustzijn is een groeiende trend: we zien dit allemaal in ons dagelijks leven, in onze eetgewoonten, in de mode en in de technologie. Welke factoren zorgen voor deze positieve dynamiek? Wat is de impact ervan op de gezondheid wereldwijd? En wat is het effect ervan op geneesmiddelen tegen obesitas en dieetgerelateerde producten?

Lees meer
20
november 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Kunstmarkt: ‘Het principe van het plezier… en van het record’ door Christine Mostert, Art Advisor

In de kalender van de kunstmarkt neemt de week van de verkoop van moderne en hedendaagse kunst in New York een belangrijke plaats in. In the city that never sleeps, de belangrijkste kunstmarkt ter wereld, sneuvelden tientallen records waaronder twee opmerkelijke: voor het ene tekende de Belgische surrealist René Magritte en voor het andere de Brit David Hockney.

Lees meer
19
november 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Independent Brussels: wat waren de hoogtepunten? door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Van 8 tot 11 november liep de internationale beurs voor hedendaagse kunst Independent Brussels, met Puilaetco Dewaay Private Bankers als belangrijkste partner. Tijd om even terug te blikken op de hoogtepunten, die de duurzaamheid en de innovatie van de editie 2018 illustreren. Innoverende galerijen en kunstenaars presenteerden samen boeiende experimenten, verrassende interacties en collectieve denkoefeningen.

Lees meer
09
november 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Independent dompelt de bezoeker onder in de verschillende domeinen van de hedendaagse creatie door Christine Mostert, Art Advisor

Independent Brussels, internationale beurs voor hedendaagse kunst en performancesfestival, vindt plaats van 8 tot 11 november in hartje Brussel.

Lees meer