Artikels

22
februari 2019
Kunst, cultuur & lifestyle

Opmerkelijke kunstwerken aan de muren van Puilaetco Dewaay Antwerpen door Christine Mostert, Art Advisor

Sinds enkele jaren sieren de werken van wel heel bijzondere kunstenaars de muren van het Antwerpse kantoor van Puilaetco Dewaay. Aan de oorsprong van het initiatief ligt een ontmoeting met Nathalie De Pessemier, de oprichtster van KunST+ vzw, een schildersatelier voor andersvaliden.

Lees meer
25
januari 2019
Kunst, cultuur & lifestyle

BRAFA: eclectisch en internationaal door Christine Mostert, Art Advisor

De 64ste editie van BRAFA vindt plaats van zaterdag 26 januari tot zondag 3 februari en is het niet te missen kunstevenement van het voorjaar.

Lees meer
10
januari 2019
Innovatie , Kunst, cultuur & lifestyle

Einde van de privacy : wanneer Big Data en Big Brother hand in hand gaan door Frank Vranken, Group Chief Strategist

Van CCTV-camera’s tot en met zoekmachines: is het einde van de privacy de onvermijdelijke prijs van de technologische vooruitgang?

Lees meer
10
januari 2019
Innovatie , Kunst, cultuur & lifestyle

Gezondheid en wellness : een groei in vorm door Frank Vranken, Group Chief Strategist

Nieuwe toepassingen van digitale technologie gericht op een gezonde levensstijl veranderen de wijze waarop wij leven en werken en stuwen de groei van volslagen nieuwe sectoren.

Lees meer
28
december 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Antwerp Roast. Overweldigende tentoonstelling van Rirkrit Tiravanija door Christine Mostert, Art Advisor

Tijdens Independent Brussels, de beurs voor hedendaagse kunst, presenteerde Puilaetco Dewaay Private Bankers als sponsor van het Museum Dhondt-Dhaenens en in samenwerking met galerie Tommy Simoens en Independent, een kunstwerk van Rirkrit Tiravanija. De kunstenaar verblijft als eerste in de Wunderkammer van Hans Op de Beeck, in het kader van het residentieprogramma voor kunstenaars van het Museum Dhondt-Dhaenens. Ondertussen exposeert hij tot 20 januari in de Antwerpse galerie Tommy Simoens. Zoals steeds, verrast hij ook met deze expositie. Een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met een internationaal erkend kunstenaar.

Lees meer
10
december 2018
Economie & financiële markten , Kunst, cultuur & lifestyle

Consumenten willen gezonder leven door Frank Vranken, Group Chief Strategist

Gezondheidsbewustzijn is een groeiende trend: we zien dit allemaal in ons dagelijks leven, in onze eetgewoonten, in de mode en in de technologie. Welke factoren zorgen voor deze positieve dynamiek? Wat is de impact ervan op de gezondheid wereldwijd? En wat is het effect ervan op geneesmiddelen tegen obesitas en dieetgerelateerde producten?

Lees meer
20
november 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Kunstmarkt: ‘Het principe van het plezier… en van het record’ door Christine Mostert, Art Advisor

In de kalender van de kunstmarkt neemt de week van de verkoop van moderne en hedendaagse kunst in New York een belangrijke plaats in. In the city that never sleeps, de belangrijkste kunstmarkt ter wereld, sneuvelden tientallen records waaronder twee opmerkelijke: voor het ene tekende de Belgische surrealist René Magritte en voor het andere de Brit David Hockney.

Lees meer