07
oktober 2019

Welke opportuniteiten biedt 5G?

5G biedt aanzienlijke voordelen: een zeer hoge snelheid, zeer snelle reacties en een robuust netwerk. De combinatie van deze drie troeven betekent voor bedrijven een sprong naar een nieuw tijdperk.

5G-mobility-ld

Om te beginnen zullen de zeer hoge snelheden ideaal zijn voor het streamen van films en games. Daarnaast zullen ze ervoor zorgen dat digitale diensten voor samenwerking in bedrijven (telewerk, het delen van gegevens, …) versneld overschakelen op een draadloze connectie. Deze technologieën hebben hun sporen al verdiend en kunnen dus onmiddellijk profiteren van de snelheidswinst. Voeg daar de mogelijkheden van augmented reality en hologrammen aan toe en virtuele ontmoetingen in realtime worden mogelijk. Dan vergaderen personen die zich op verschillende plekken in de wereld bevinden alsof ze gewoon in dezelfde ruimte zijn.

Sectoren die winnen bij 5G

De volgende revolutie wordt ongetwijfeld die van de intelligente stad en het Internet of Things (de onderlinge connectie van voorwerpen) door het inzetten van een groot aantal sensoren in steden en rurale gebieden. Het IoT vindt momenteel volop ingang en de massale communicatiemogelijkheden van 5G, de veiligheid en de betrouwbaarheid zullen het gebruik ervan in de publieke ruimte mogelijk maken (verkeerslichten, overwegen, …), alsook voor cruciale diensten zoals de politie, water- en energievoorziening en de gezondheidszorg.

Bron: www.publications.europa.eu

Tot slot maakt zijn zeer korte reactietijd dat 5G geschikt is voor chirurgie vanop afstand, het automatiseren van fabrieken en het besturen van intelligente voertuigen. Een zelfrijdende wagen moet op exact het juiste moment kunnen stoppen, versnellen of draaien. Een commando dat niet tijdig wordt doorgegeven, door een te lage reactiesnelheid of het wegvallen van het signaal, kan catastrofale gevolgen hebben.

De Europese Commissie voorziet dat de totale kost voor het uitrollen van 5G in de 28 lidstaten 56 miljard euro zal bedragen. Via een hefboomeffect zal dit 2,3 miljoen jobs opleveren en vanaf 2025 een jaarlijkse opbrengst van 113 miljard euro genereren dankzij de introductie van de extra 5G-capaciteit. Van deze winst gaat 63% naar de industrie en 37% naar de eindconsument.

Het Tech Innovation Team van Puilaetco Dewaay Private Bankers staat tot uw dienst

Wist u dat we binnen de Bank een team van experts hebben die regelmatig een stand van zaken opmaken over de nieuwste disruptieve innovaties? Ons Tech Innovation Team heeft daarbij twee doelstellingen voor ogen: de technologische evoluties op de voet volgen en nagaan welke beleggingsopportuniteiten ze inhouden voor u. Onze specialisten speuren naar opkomende trends en verstrekken uitvoerig duiding bij elk onderwerp.

Wilt u deze publicaties ontdekken? Dan verwijzen we u graag naar de rubriek ‘Innovatie’ op onze blog of op onze videopagina. Volg ons ook op LinkedIn en Twitter via de hashtags #TechInnovationTeam en #PLDW. U kunt zich ook inschrijven op onze nieuwsbrieven om onze laatste actualiteitsoverzichten te ontvangen.

 

Lees ook

Credits

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wenst u een opportuniteit te grijpen of een belangrijke verrichting te financieren? Dit alles zonder uw portefeuille gedeeltelijk of volledig te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers geniet u van flexibele en gepersonaliseerde financieringsvormen tegen zeer gunstige voorwaarden.

Lees meer
Pourquoi-choisir-puilaetco-dewaay-pirvate-bankers

Waarom kiezen voor Puilaetco Dewaay Private Bankers?

Sinds 1868 hebben we maar één enkele missie: u performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen bieden. Als private bankers focussen we op een volledig gepersonaliseerde aanpak, gebaseerd op onze ervaring, geschiedenis en geavanceerde technologie.

Lees meer