28
oktober 2019

Hoe als belegger profiteren van 5G?

Dieper ingaand op onze vorige artikels (lees ‘Wat is 5G?’ en ‘Welke opportuniteiten biedt 5G?’) onderscheiden we voornamelijk twee soorten bedrijven die actief zijn op het gebied van 5G.

5G-ld

Om te beginnen zijn er de bedrijven die de technologie op zich ontwikkelen, installeren en aan de praat houden. Tot deze categorie behoren onder meer de technologische spelers, bijvoorbeeld de halfgeleidersspecialisten. Het Amerikaanse Qualcomm is daar een mooi voorbeeld van.

Daarnaast zijn er de bedrijven die van 5G gebruikmaken om innovatieve concepten te ontwikkelen voor alle mogelijke sectoren van de economie. We hebben eerder al verwezen naar videogames, gezondheidszorg, geconnecteerde voertuigen of de ondersteunende infrastructuur voor intelligente steden over de hele wereld.

Het is dan ook evident dat deze nieuwe technologie heel wat beleggingskansen op lange termijn biedt. Steeds meer beleggers proberen erachter te komen welke ondernemingen nu al profiteren van 5G om op lange termijn waarde te creëren voor beleggers: de winnaars van morgen, met andere woorden. In sommige gevallen starten deze bedrijven met experimentele investeringen om nieuwe toepassingen te testen die nog in een prille fase van ontwikkeling of implementatie verkeren. Veel van deze projecten zullen waarschijnlijk sneuvelen. Bovendien slagen dergelijke ondernemingen er niet altijd in om winsten te genereren.

In deze context bevelen wij een gediversifieerd aandelenpakket aan voor een financiële blootstelling aan de innovatie-opportuniteiten van 5G. Dit kan via sectorale of thematische aandelenfondsen die beheerd worden door experts in een specifiek domein. De eerste optie omvat strategieën die gespecialiseerd zijn in bedrijven uit de technologiesector, die rechtstreeks te maken hebben met 5G. De tweede mogelijkheid is opteren voor strategieën met een focus op aandelen van disruptieve bedrijven. Concreet betekent dit een positionering op bedrijven die de technologische innovaties aangrijpen om markten in alle sectoren van de economie te veranderen of om er nieuwe te creëren. 5G is uiteraard één van de elementen waarop zulke bedrijven inzetten. Uiteindelijk biedt deze beleggingsbenadering via gediversifieerde aandelenfondsen één van de aantrekkelijkste performance/risicoprofielen.

Bent u geïnteresseerd in de ontwikkelingen rond 5G? Lees dan zeker onze artikels in de rubriek ‘Innovatie’ van onze blog. En uiteraard kunt u met al uw vragen ook bij uw private banker terecht, net als bij ons Tech Innovation Team.

Het Tech Innovation Team van Puilaetco Dewaay Private Bankers staat tot uw dienst

Wist u dat we binnen de Bank een team van experts hebben die regelmatig een stand van zaken opmaken over de nieuwste disruptieve innovaties? Ons Tech Innovation Team heeft daarbij twee doelstellingen voor ogen: de technologische evoluties op de voet volgen en nagaan welke beleggingsopportuniteiten ze inhouden voor u. Onze specialisten speuren naar opkomende trends en verstrekken uitvoerig duiding bij elk onderwerp.

Wilt u deze publicaties ontdekken? Dan verwijzen we u graag naar de rubriek ‘Innovatie’ op onze blog of op onze videopagina. Volg ons ook op LinkedIn en Twitter via de hashtags #TechInnovationTeam en #PLDW. U kunt zich ook inschrijven op onze nieuwsbrieven om onze laatste actualiteitsoverzichten te ontvangen.

 

Lees ook

Credits

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wenst u een opportuniteit aan te grijpen of een belangrijke verrichting te financieren? Dit alles zonder uw portefeuille gedeeltelijk of volledig te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers geniet u van flexibele en gepersonaliseerde financieringsvormen tegen zeer gunstige voorwaarden.

Lees meer
Pourquoi-choisir-puilaetco-dewaay-pirvate-bankers

Waarom kiezen voor Puilaetco Dewaay Private Bankers?

Sinds 1868 hebben we maar één enkele missie: u performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen bieden. Als private bankers focussen we op een volledig gepersonaliseerde aanpak, gebaseerd op onze ervaring, geschiedenis en geavanceerde technologie.

Lees meer
Gestion-durable-partenariat-triodos

Duurzaam beleggen: een exclusieve samenwerking met Triodos

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer