Artikels

19
september 2019
Innovatie

Wat is 5G? door Jean-David Epaillard, Information Security Officer & Tech Innovation Expert

5G, voluit de 5de generatie van de technologie voor mobiele netwerken, werd ontwikkeld om de connectiviteitsbehoeften van de moderne maatschappij en de enorme groei van de gegevensuitwisseling aan te kunnen (lees het artikel 5G: beloftes en risico’s). Geschat wordt dat in het jaar 2017 alleen al het volume aan gegevens verdubbelde.

Lees meer
27
juni 2019
Economie & financiële markten , Innovatie

5G : beloften en risico’s door Jean-David Epaillard, Information Security Officer & Tech Innovation Expert

De vijfde generatie draadloze technologie biedt mogelijkheden voor talloze bedrijfstakken, maar vormt ook de inzet van een groot geopolitiek conflict.

Lees meer
27
juni 2019
Economie & financiële markten , Innovatie

Slimmere steden door Marie Charlotte Vasseur, Research Analyst & Tech Innovation Expert

Nu de stedelijke bevolking wereldwijd blijft groeien, hebben stadsplanologen hun hoop gevestigd op nieuwe technologieën om te helpen een potentiële financiële en milieucrisis af te wenden.

Lees meer
25
juni 2019
Economie & financiële markten , Innovatie

Game changer door David Bruggeman, Private Bankers Assistant & Tech Innovation Expert

Met honderden miljoenen toeschouwers over de hele wereld en als mogelijk onderdeel van de Olympische Spelen van 2024, timmert de eSports-sector flink aan de weg.

Lees meer
13
juni 2019
Innovatie

Waarom biotech langetermijnkansen biedt door Marie Charlotte Vasseur, Research Analyst & Tech Innovation Expert

De biotechsector profiteert ten volle van de demografische ontwikkeling en van de versnellende innovatie. De langetermijngroei van de sector zou met geen enkele cyclus gecorreleerd moeten zijn. Een blootstelling aan de sector vereist echter een gedisciplineerde waarderingsbenadering en een goed begrip van de producten die worden ontwikkeld. Daarnaast is een gespreide portefeuille, samengesteld uit bedrijven in verschillende ontwikkelingsfasen die niet zijn opgenomen in een index, ook essentieel voor een betere risico-rendementverhouding.

Lees meer
18
april 2019
Innovatie

De technologie van solid-state batterijen door Jean-David Epaillard, Information Security Officer & Tech Innovation Expert

Auto’s, scooters, fietsen, steps, … de meeste elektrische voertuigen zijn uitgerust met een lithiumbatterij. Technisch gezien, betekent dit dat er lithiumelektroden in een geleidend bad liggen (de elektrolyt). Wat is nu de heilige graal van de constructeurs? Batterijen die langer meegaan en sneller opladen. In de huidige stand van de technologie bestaat daarvoor slechts één oplossing: alsmaar grotere batterijen. Met dan weer langere laadcycli als gevolg.

Lees meer
08
februari 2019
Economie & financiële markten , Innovatie

Hoe als financiële belegger mee profiteren van de blockchain? door Marie Charlotte Vasseur, Research Analyst & Tech Innovation Expert

In het licht van de voorbeelden in ons vorige artikel onderscheiden we in verband met de blockchain drie soorten ondernemingen:

Lees meer