Artikels

15
oktober 2018
Innovatie

Is de bitcoin een alternatief voor echt geld? door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Het Britse Parliament Treasury Select committee heeft de BitCoin en andere digitale valuta's onlangs omschreven als een “Wild West onderneming” en heeft de wetgever opgeroepen meer toezicht en invloed uit te oefenen. Dit recente bericht is een extra argument voor het besluit dat er voor "crypto-assets" geen plaats is in een goed beheerde portefeuille met een solide risicobeheer.

Lees meer
10
oktober 2018
Innovatie

Big data: schatten zoeken in een zee van data door Marie-Charlotte Vasseur, Research Analyst

Elke seconde genereren technologieën onvoorstelbare hoeveelheden data. Mensen communiceren in sociale netwerken en per e-mail, camera's registreren bewegende beelden, sensoren meten met alle gewenste tussenpozen allerlei gegevens over de toestand van organismen, machines of voertuigen. De beurzen genereren miljarden koersgegevens en in het ‘internet-der-dingen’ maken technische apparaten zelf verbinding met elkaar.

Lees meer
09
oktober 2018
Innovatie

Het delen van persoonsgegevens op internet: moet men zich zorgen maken? door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Marc Zuckerberg die vragen van de Amerikaanse Senaatscommissie beantwoordde met een ernstig gezicht en een houding van schuldbesef. Dat beeld ging in een paar minuten de wereld rond. De aanleiding was de onthulling van een gigantisch datalek via het bedrijf Cambridge Analytica, dat een Facebook-beveiligingslek misbruikte en daarmee mogelijk 87 miljoen gebruikers trof. In 2017 bevestigde Uber dat de gegevens van 57 miljoen gebruikers openbaar waren gemaakt. In 2016 werd door een lek informatie bekendgemaakt over de Zweedse militairen, hun voertuigen en de defensieplannen van het leger.

Lees meer