Artikels

18
april 2019
Innovatie

De technologie van solid-state batterijen door Jean-David Epaillard, Information Security Officer & Tech Innovation Expert

Auto’s, scooters, fietsen, steps, … de meeste elektrische voertuigen zijn uitgerust met een lithiumbatterij. Technisch gezien, betekent dit dat er lithiumelektroden in een geleidend bad liggen (de elektrolyt). Wat is nu de heilige graal van de constructeurs? Batterijen die langer meegaan en sneller opladen. In de huidige stand van de technologie bestaat daarvoor slechts één oplossing: alsmaar grotere batterijen. Met dan weer langere laadcycli als gevolg.

Lees meer
08
februari 2019
Economie & financiële markten , Innovatie

Hoe als financiële belegger mee profiteren van de blockchain? door Marie Charlotte Vasseur, Research Analyst & Tech Innovation Expert

In het licht van de voorbeelden in ons vorige artikel onderscheiden we in verband met de blockchain drie soorten ondernemingen:

Lees meer
31
januari 2019
Innovatie

Blockchain: een revolutionaire technologie achter de hype door David Bruggeman, Private Bankers Assistant & Tech Innovation Expert

In het licht van de volatiele cryptomunten heeft de onderliggende blockchaintechnologie (i.e. technologie voor de opslag en de transparante, beveiligde overdracht van informatie zonder centraal controleorgaan) heel wat media-aandacht genoten. Achter de schermen van de hype beginnen steeds meer partijen zich te verdiepen in deze materie en ontkent niemand nog het revolutionaire potentieel van de blockchaintechnologie.

Lees meer
24
januari 2019
Economie & financiële markten , Innovatie

Waarom zal de blockchain een revolutie veroorzaken voor de uitwisseling van informatie? door Jean-David Epaillard, Information Security Officer & Tech Innovation Expert

Misschien vraagt u zich af wat de blockchain nu eigenlijk precies is? Deze technologie voor de opslag en de transparante, beveiligde overdracht van informatie zonder centraal controleorgaan wordt meestal geassocieerd met de bitcoin en andere cryptomunten. Die vormen echter slechts het topje van de ijsberg. De blockchain kan immers een impact hebben op heel wat sectoren, van de voedingsindustrie over de politiek tot het notariaat.

Lees meer
10
januari 2019
Innovatie , Kunst, cultuur & lifestyle

Einde van de privacy : wanneer Big Data en Big Brother hand in hand gaan door Frank Vranken, Group Chief Strategist

Van CCTV-camera’s tot en met zoekmachines: is het einde van de privacy de onvermijdelijke prijs van de technologische vooruitgang?

Lees meer
10
januari 2019
Innovatie , Kunst, cultuur & lifestyle

Gezondheid en wellness : een groei in vorm door Frank Vranken, Group Chief Strategist

Nieuwe toepassingen van digitale technologie gericht op een gezonde levensstijl veranderen de wijze waarop wij leven en werken en stuwen de groei van volslagen nieuwe sectoren.

Lees meer
13
december 2018
Innovatie

Technologische disruptie, wat is dat? door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Lees meer