Artikels

10
januari 2019
Innovatie , Kunst, cultuur & lifestyle

Einde van de privacy : wanneer Big Data en Big Brother hand in hand gaan door Frank Vranken, Group Chief Strategist

Van CCTV-camera’s tot en met zoekmachines: is het einde van de privacy de onvermijdelijke prijs van de technologische vooruitgang?

Lees meer
10
januari 2019
Innovatie , Kunst, cultuur & lifestyle

Gezondheid en wellness : een groei in vorm door Frank Vranken, Group Chief Strategist

Nieuwe toepassingen van digitale technologie gericht op een gezonde levensstijl veranderen de wijze waarop wij leven en werken en stuwen de groei van volslagen nieuwe sectoren.

Lees meer
13
december 2018
Innovatie

Technologische disruptie, wat is dat? door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Lees meer
14
november 2018
Innovatie

Het Tech Innovation Team tot uw dienst! door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Er werd een nieuwe pool van experts binnen de Bank gecreëerd: het Tech Innovation Team . Het streeft een dubbele doelstelling na: de technologische ontwikkelingen begrijpen en de ontwikkelingen identificeren die beleggingsopportuniteiten kunnen vormen voor de cliënten van de Bank.

Lees meer
15
oktober 2018
Innovatie

Is de bitcoin een alternatief voor echt geld? door Marie Charlotte Vasseur, Research Analyst & Tech Innovation Expert

Het Britse Parliament Treasury Select committee heeft de BitCoin en andere digitale valuta's onlangs omschreven als een “Wild West onderneming” en heeft de wetgever opgeroepen meer toezicht en invloed uit te oefenen. Dit recente bericht is een extra argument voor het besluit dat er voor "crypto-assets" geen plaats is in een goed beheerde portefeuille met een solide risicobeheer.

Lees meer
10
oktober 2018
Innovatie

Big data: schatten zoeken in een zee van data door Marie Charlotte Vasseur, Research Analyst & Tech Innovation Expert

Elke seconde genereren technologieën onvoorstelbare hoeveelheden data. Mensen communiceren in sociale netwerken en per e-mail, camera's registreren bewegende beelden, sensoren meten met alle gewenste tussenpozen allerlei gegevens over de toestand van organismen, machines of voertuigen. De beurzen genereren miljarden koersgegevens en in het ‘internet-der-dingen’ maken technische apparaten zelf verbinding met elkaar.

Lees meer
09
oktober 2018
Innovatie

Het delen van persoonsgegevens op internet: moet men zich zorgen maken? door Jean-David Epaillard, Information Security Officer & Tech Innovation Expert

Marc Zuckerberg die vragen van de Amerikaanse Senaatscommissie beantwoordde met een ernstig gezicht en een houding van schuldbesef. Dat beeld ging in een paar minuten de wereld rond. De aanleiding was de onthulling van een gigantisch datalek via het bedrijf Cambridge Analytica, dat een Facebook-beveiligingslek misbruikte en daarmee mogelijk 87 miljoen gebruikers trof. In 2017 bevestigde Uber dat de gegevens van 57 miljoen gebruikers openbaar waren gemaakt. In 2016 werd door een lek informatie bekendgemaakt over de Zweedse militairen, hun voertuigen en de defensieplannen van het leger.

Lees meer