22
juli 2019

Zilver, goud en cryptomunten als alternatieven?

Met een kwinkslag zouden we kunnen stellen dat zilver zijn blazoen heeft opgepoetst. Het kende afgelopen week zijn sterkste stijging sinds 2016: bijna +9 %. Ook goud ging erop vooruit (+ 3%), met een piek op vrijdag 19 juli.

largent-lor-et-les-crypto-monnaies-comme-alternatives-puilaetco-dewaay

Sommige veteranen op de markt van de edele metalen zijn echter van mening dat de rally van de zilverkoers niet kan blijven duren. De geschiedenis leert ons immers dat zilver altijd achterloopt op goud en dan plots in één klap zijn achterstand inloopt.

En dat is ook deze keer het geval volgens Jim Luorio, Managing Director van TJM Institutional Services. De expert in opties en futures ziet als een van de redenen van de huidige topvorm van het zilver dat de Bitcoin wegens zijn recente volatiliteit afgedaan heeft als toevluchtsbelegging.

Andere experts kijken in een gelijkaardige richting: als de rentevoeten in de Verenigde Staten onder 2 % blijven en in de eurozone en Japan negatief zijn, waar moet je dan met je geld heen? Dat is de reden waarom beleggers edelmetalen en cryptomunten van nabij bekijken als eventuele alternatieven.

Maar zoals vaak met dit soort redeneringen kan u deze best door uw private banker laten bevestigen of ontkrachten.

Lees ook

horloge

Een gepersonaliseerd vermogensbeheer

U geniet van een volledig gepersonaliseerde aanpak. In samenwerking met een team van exper ts in hun respectieve domeinen en gebruikmakend van performante informaticamiddelen, concentreren onze private bankers zich uitsluitend op uw specifieke behoeften.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer