08
maart 2019

Wat als u in plaats van een populair product een aandeel van zijn moedermaatschappij had gekocht?

De berekening is verwonderlijk en werd geverifieerd door de redactie van de New York Post. In 1987, toen uw tiener u een paar Nike Air Max van 75 dollar vroeg, was het beter geweest om deze som in Nike-aandelen te investeren. Als u dat gedaan had, zou die 75 dollar vandaag 62.775.925 dollar waard zijn geweest volgens de berekeningen van « Simple. Thrifty. Living », een Amerikaanse personal finance website.

et-si-au-lieu-dacheter-un-produit-a-la-mode-vous-achetiez-une-action-de-sa-maison-mere-puilaetco-dewaay

Dezelfde berekening voor de iPhone. Toen de eerste iPhone in 2007 op de markt kwam, kostte hij ongeveer 500 dollar. Als men diezelfde som in Apple-aandelen geïnvesteerd had, zou dit een winst opgeleverd hebben van… 1.327%. Anders gezegd, de 500 dollar zou 7.100 dollar geworden zijn.

De website « Simple. Thrifty. Living » heeft eveneens de berekening gemaakt voor Amazon. Destijds (2005) kostte de dienst Amazon Premium 79 dollar (het jaar van de lancering van deze dienst). Als u in plaats van uw keuze om binnen de 24 uur te worden bediend, deze som in Amazon-aandelen belegd had, zou u een meerwaarde van 4.453% gerealiseerd hebben. Kortom, uw 79 dollar zou 3.600 dollar waard zijn!

Om correct te zijn, moet men zich er eveneens van bewust zijn dat de keuze voor een aandeel in plaats van een product geen onfeilbare strategie is. Iemand die in Ford-aandelen belegd zou hebben in plaats van een Ford Focus aan te kopen of iemand die Sony-aandelen gekocht zou hebben in plaats van een Sony Playstation 2, zou volgens deze Amerikaanse website verlies hebben gemaakt.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer