26
augustus 2019

Wat als het monetaire beleid niet meer doeltreffend is?

De markten vallen ten prooi aan twijfels. Ze twijfelen aan de doeltreffendheid van de Fed (Amerikaanse centrale bank). Ter herinnering, toen de Fed haar richtrente op 31 juli laatstleden verlaagd heeft (eerste daling sinds 10 jaar), rechtvaardigde de voorzitter van de Fed deze versoepeling als een ondersteuning van de groei en een relance van de inflatie.

politique-monetaire-ld

De ondersteuning van de groei lijkt echter niet te werken. De conjunctuur vertoont tekenen van zwakte en wat de relance van de inflatie betreft, zijn we eerder getuige van een vertraging van de prijsstijging.

Met andere woorden, de beleggers stellen zich vragen over het vermogen van onze centrale banken om de volgende recessie uit te stellen. De optimisten zeggen dat we geduld moeten hebben en dat de gevolgen van het monetaire beleid enkele maanden op zich kunnen laten wachten. Anderen delen de mening van Kristina Hooper, de verantwoordelijke voor de marktstrategie bij Invesco. Zij stelt dat « de meeste marktspelers zich bewust worden van het feit dat ongeacht tot welke renteverlagingen de Fed overgaat (…), deze niet krachtig genoeg zullen zijn om de stijging van de douanerechten te counteren ».

Kortom, de twijfel over de almacht van de centrale banken doet zijn intrede op de financiële markten.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
La-gestion-discrétionnaire3

Discretionair beheer

Wilt u het beheer van uw portefeuille toevertrouwen aan uw private banker? Kies dan voor discretionair beheer. Deze benadering neemt voor u de last weg om beslissingen te nemen, aangezien u kunt vertrouwen op een team van specialisten. U blijft natuurlijk op de hoogte van de evolutie van uw portefeuille, met transparante rapporten die u op elk moment kunt inkijken.

Lees meer