03
mei 2019

Waarom valt de beurs van het ene uiterste in het andere?

De indexen sloten het laatste kwartaal van 2018 zwaar in het rood af. Maar op 4 maanden tijd hebben de beurzen hun verliezen weggewerkt en registreren ze hoogmoedige performances. Het lijkt erop dat de beleggers besloten hebben om de wereld opnieuw door een roze bril te zien. Maar wat ligt er aan de basis van deze opvering?

pourquoi-la-bourse-passe-dun-extreme-a-lautre-puilaetco-dewaay

De factoren die spanningen en onzekerheid veroorzaken, zijn niet verdwenen, maar afgezwakt.

Op Europees vlak jaagt de Hard Brexit minder angst aan, want het uitstel van de beslissende datum toont aan dat de Europese autoriteiten hun best doen om een akkoord te vinden.

De olieprijs? Nadat hij enkele vragen opriep, lijkt hij vandaag (ondanks het embargo tegen Iran) zijn evenwichtskoers te hebben gevonden.

De handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten? De informatie die beide partijen communiceren, neemt een kalmerende toon aan.

Wat de vertraging van de Chinese groei betreft, heeft de regering in Peking maatregelen genomen om de economie te steunen.

Maar ook de centrale banken hebben hun steentje bijgedragen. De Fed (Amerikaanse centrale bank) heeft besloten om haar renteverhogingen te onderbreken en sommigen spreken zelfs van een mogelijke renteverlaging.

De ECB (Europese Centrale Bank) heeft een nieuwe renteverhoging eveneens uitgesteld en ze heeft de banksector zelfs een duwtje in de rug gegeven. Hoe het ook zij, deze verandering in de denkwijze van de markten mag niet doen vergeten dat de situatie kwetsbaar blijft. Zoals steeds, is het raadzaam om dit met uw private banker te bespreken.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer