29
juli 2019

Waarom Peking een Chinese Nasdaq lanceert

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China ligt aan de oorsprong van de oprichting van Star, een beurs voor Chinese technologische bedrijven naar het voorbeeld van het Amerikaanse Nasdaq.

pourquoi-pekin-lance-son-nasdaq-chinois-puilaetco-dewaay
© Photo by leungchopan on Shutterstock

China wil zijn toekomstige technologische kampioenen overtuigen om in China te blijven om hun groei te financieren. Nodeloos om naar bekende namen te zoeken in de lijst van de eerste 25 Chinese bedrijven op de Star-beurs.

Succesbedrijven als Alibaba, Baidu, of JD.com worden al genoteerd op Wall Street. En andere paradepaardjes als Tencent of Xiaomi worden verhandeld in Hong Kong.

Alle Chinese bedrijven die in het westen bekend zijn, worden buiten China genoteerd. Omdat er in China een beperking staat op de uitstroom van kapitaal kunnen Chinese beleggers geen posities innemen op deze bedrijven. De huidige handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China bracht de Chinese leiders ertoe om de lancering van deze rivaal voor Nasdaq te versnellen. Verdere vergelijkingen tussen de twee beurzen stoppen daar echter. Terwijl beursorders van professionele beleggers de Amerikaanse beurs aansturen, domineren particuliere beleggers de Chinese beurs. Dat is meteen ook de reden waarom de Chinese beurzen volatielere koersen kennen.

Bovendien is de Chinese regering niet aan zijn proefstuk toe. Zo was er 10 jaar geleden ChiNext, een beurs die innovatieve bedrijven moest promoten. Deze had te lijden onder een reputatie van manipulaties en speculaties. Met als uiteindelijk resultaat dat hij in 2015 verdween. Net zoals de New Third Board, een andere niet-gereglementeerde marktplaats. De Nasdaq kopiëren is één zaak, een goed parcours neerzetten een heel andere.

Lees ook

horloge

Een gepersonaliseerd vermogensbeheer

U geniet van een volledig gepersonaliseerde aanpak. In samenwerking met een team van exper ts in hun respectieve domeinen en gebruikmakend van performante informaticamiddelen, concentreren onze private bankers zich uitsluitend op uw specifieke behoeften.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer