05
november 2019

Waarom jagen de primaries van de democraten de markten angst aan?

In de Verenigde Staten draait de wedloop op volle toeren op drie maanden van de eerste primaries in Iowa en New Hampshire. Langs republikeinse kant zou dit slechts een formaliteit moeten zijn voor Donald Trump. Langs democratische zijde is het een ander verhaal.

Elizabeth-Warren

De gezondheidsproblemen van Bernie Sanders en de heisa rond de rol van de zoon van Joe Biden in de Oekraïne-affaire hebben de weg geopend voor Elizabeth Warren. Volgens de peilingen zou ze op 3 november 2020 een grote kans maken tegenover de grillige president.

Voor de markten zou dat een echte big bang kunnen betekenen.  Hoewel ze geen « democratische socialist » is zoals Bernie Sanders, steekt Elizabeth Warren haar wantrouwen tegenover Wall Street niet onder stoelen of banken. Zo geeft ze regelmatig kritiek op de grote banken, de fondsenbeheerders en de grote beleggers, die ze afschildert als de duivel. De financiële sector zou zich dus misschien mogen opmaken voor, onder andere, een aanzienlijke verstrenging van de regelgeving.

Het grootste slachtoffer zou echter de gezondheidssector kunnen zijn. Elizabeth Warren wil een universele openbare gezondheidsverzekering invoeren. Om deze te financieren, wil ze de geneesmiddelenprijzen drastisch verlagen.

Mark Zuckerberg en de andere grote technologietopmannen zijn eveneens bang voor een overwinning van Warren die beloofd heeft om de reuzen van Silicon Valley te ontmantelen.

Daarnaast wil Elizabeth Warren ook de hydraulische fracturering verbieden. Deze techniek wordt gebruikt bij de ontginning van leisteenolie en –gas die de kaarten van de wereldwijde energiebevoorrading hebben herschikt. Ter compensatie, mikt ze op hernieuwbare energieën die door de waarnemers worden beschouwd als belangrijkste/enige winnaar van het programma van Elizabeth Warren op de beurs.  

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is nochtans een kapitaalintensieve investering die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen waarmee u ook onrechtstreeks in vastgoed kunt investeren.

Lees meer
Pourquoi-choisir-puilaetco-dewaay-pirvate-bankers

Waarom kiezen voor Puilaetco Dewaay Private Bankers?

Sinds 1868 hebben we maar één enkele missie: u performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen bieden. Als private bankers focussen we op een volledig gepersonaliseerde aanpak, gebaseerd op onze ervaring, geschiedenis en geavanceerde technologie.

Lees meer