21
juni 2019

Waarom is de inflatie in de eurozone zo laag?

Een vaststelling: ondanks de miljarden euro’s die door de Europese Centrale Bank (ECB) in de economie van de eurozone gepompt werden, blijft de inflatie nog altijd onder de doelstelling van 2%.

inflation-ld
Photo by Daria Shevtsova on Unsplash

Vitor Constancio, de voormalige nummer 2 van de ECB, legt uit dat de inflatie zo laag blijft, « omdat de verbetering van de economische omstandigheden en van de arbeidsmarkt niet gepaard gaat met een sleutelelement: de stijging van de lonen die op zich laat wachten. Dit betekent dat het werkloosheidscijfer van 7,6% in de eurozone niet alles zegt ».

Deze econoom voegt hieraan toe dat de grootste dreiging die op de Europese economie weegt, het protectionisme is: « Net zoals tussen de twee wereldoorlogen, bedreigt het nationalisme opnieuw de economische welvaart. De wereldhandel registreert een duidelijke vertraging die bovendien gepaard zou kunnen gaan met een sterke correctie op de markten ».

Lees ook

horloge

Een gepersonaliseerd vermogensbeheer

U geniet van een volledig gepersonaliseerde aanpak. In samenwerking met een team van exper ts in hun respectieve domeinen en gebruikmakend van performante informaticamiddelen, concentreren onze private bankers zich uitsluitend op uw specifieke behoeften.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer