02
september 2019

Waarom Donald Trump Wall Street niet zal laten vallen

Hoewel de president van de Verenigde Staten graag verrassende beslissingen neemt, is één ding zeker: hij wil herverkozen worden en zal er alles aan doen om dit te bereiken, met inbegrip van de boycot van de informatiezender Fox News die hij verwijt zijn democratische tegenstanders te hebben uitgenodigd om hun standpunten op antenne te verkondigen.

trump

Maar om herverkozen te geraken, weet Donald Trump ook dat de werkloosheid laag moet blijven, de groei boven de 2% moet blijven en vooral dat de beurs niet mag terugvallen. De reden hiervoor? In tegenstelling tot in Europa, wordt het pensioen van de meeste Amerikanen op de beurs belegd. Elke beursdaling gedurende de verkiezingsperiode zou dus fataal zijn voor Donald Trump.

Het gevolg hiervan? De president van de Verenigde Staten trekt harder van leer tegen China en hoopt dat de paniek op de financiële markten de Fed (Amerikaanse centrale bank) ertoe zal brengen om haar rente sneller en sterker te verlagen. Om die reden stelt hij in zijn tweets dat Jay Powell, de huidige voorzitter van de Fed, een « vijand » van de Verenigde Staten is, net zoals China.

Specialisten menen dat als de rentedaling plaatsvindt (ten koste van de onafhankelijkheid van de Fed), Donald Trump de druk op China zal verlichten en een regeling zal treffen net voor de verkiezingen van 2020.

Kortom, hij wil zijn democratische tegenstanders verpletteren door een plotse beursstijging te veroorzaken enkele maanden voordat zijn landgenoten hun stem uitbrengen. Maar deze zet is gevaarlijk, want een rentedaling is niet in staat om een aanzienlijke daling van de groei te compenseren.

Als dit scenario zich voltrekt, wil dit zeggen dat de bewoner van het Witte Huis met vuur speelt.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
Pourquoi-choisir-puilaetco-dewaay-pirvate-bankers

Waarom kiezen voor Puilaetco Dewaay Private Bankers?

Sinds 1868 hebben we maar één enkele missie: u performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen bieden. Als private bankers focussen we op een volledig gepersonaliseerde aanpak, gebaseerd op onze ervaring, geschiedenis en geavanceerde technologie.

Lees meer