03
juni 2019

Waarom de markten niet bang zijn van een omkering van de rentecurve

De omkering van de obligatierente (zie artikel « Hoe zit het momenteel met de obligatiemarkt? ») maakt de beleggers in aandelen niet blij, omdat ze vaak de voorbode vormt van een recessie.

Inversion-des-taux-2-ld

Toch blijven sommige beleggers hun vertrouwen behouden ondanks de beursdaling van de voorbije dagen. Hun vertrouwen is gebaseerd op 3 elementen:

Ten eerste: zelfs al wijst de omkering van de rentecurve op een risico van een recessie, de statistieken tonen aan dat men nog bijna twee jaar moet wachten voordat de recessie zich doorzet. Tegen dan rekenen ze op een reactie van de Fed (Amerikaanse centrale bank) om de recessie te vermijden, meer bepaald via een daling van haar richtrente.

Ten tweede: de statistieken tonen aan dat de periode tussen de omkering van de rentecurve en de komst van een eventuele recessie vaak gunstig is voor aandelen en obligaties, soms zelfs met hogere performances dan de historische gemiddelden.

Ten derde: aangezien de rente historisch laag blijft, hebben de beleggers geen andere keuze dan te opteren voor risicovolle activa zoals aandelen.

Het gaat hier uiteraard slechts over het standpunt van sommige beursstrategen, terwijl anderen deze optimistische tendens zeer voorzichtig gadeslaan. Zoals steeds, is het raadzaam om dit met uw private banker te bespreken.

Lees ook

Planification-et-structuration-de-patrimoine1

Optimale planning en structurering van uw vermogen

Wilt u er zeker van zijn dat uw vermogen optimaal wordt beheerd en overgedragen aan uw naasten? Of u particulier, zelfstandige, bedrijfsleider of houder van een participatie bent, ‘Wealth Planning and Structuring’ vormt een onmisbare basis voor het goede beheer van uw vermogen.

Lees meer
Pourquoi-choisir-puilaetco-dewaay-pirvate-bankers

Waarom kiezen voor Puilaetco Dewaay Private Bankers?

Sinds 1868 hebben we maar één enkele missie: u performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen bieden. Als private bankers focussen we op een volledig gepersonaliseerde aanpak, gebaseerd op onze ervaring, geschiedenis en geavanceerde technologie.

Lees meer