17
juni 2019

Waarom de Fed haar rente niet zal verlagen … althans toch niet direct

Volgens de overgrote meerderheid van de analisten zal de Fed (Amerikaanse centrale bank) haar rente moeten verlagen. Ze vragen zich enkel af wanneer.

Rates-ld
Photo by Aditya Vyas on Unsplash

De financiële markten hebben deze rentedaling trouwens al in hun koersen geïntegreerd. Maar volgens de FED-watchers zal de Amerikaanse centrale bank op 18 en 19 juni 2019 niet aan haar rente raken. Als er een rentedaling komt, zal dit pas over enkele weken zijn.

De reden hiervoor? De G20 zal de Verenigde Staten en China samenbrengen en in theorie is een akkoord tussen de twee economische supermachten nog altijd mogelijk.

Een andere reden die pleit in het voordeel van een ongewijzigde rente is de wens van het bestuur van de Fed om niet over te komen als beïnvloedbaar door de markten of het Witte Huis.

Tot slot wil de Fed niet de indruk geven dat ze in de fout gegaan is door haar richtrente in december 2018 te verhogen. Deze argumenten zullen uiteraard niet officieel worden gebruikt. De Fed verkiest om te verklaren dat ze enkel kijkt naar de statistieken en naar hun impact op haar macro-economische modellen. Uiterlijk op 19 juni zullen we weten of de FED-watchers gelijk hadden.

Lees ook

conseils-en-patrimoine-artistique

Bedachtzaam advies voor het beheer van uw kunstvermogen

Bezit u kunstwerken die deel uitmaken van uw familie of bent u een gepassioneerd verzamelaar? Kunst is een belangrijk deel van een privévermogen en vraagt om een specifieke benadering. Binnen onze privébank adviseert ons departement Kunstbeheer u discreet, objectief en transparant over uw kunstpatrimonium.

Lees meer
Gestion-durable-partenariat-triodos

Duurzaam beleggen: een exclusieve samenwerking met Triodos

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
La-gestion-discrétionnaire3

Discretionair beheer

Wilt u het beheer van uw portefeuille toevertrouwen aan uw private banker? Kies dan voor discretionair beheer. Deze benadering neemt voor u de last weg om beslissingen te nemen, aangezien u kunt vertrouwen op een team van specialisten. U blijft natuurlijk op de hoogte van de evolutie van uw portefeuille, met transparante rapporten die u op elk moment kunt inkijken.

Lees meer