12
augustus 2019

Waarom de Europese aandelenmarkten gevoeliger zijn voor de handelsspanningen

Het werd vorige week nog aangetoond: wanneer de spanning tussen China en de Verenigde Staten stijgt, zijn het vaak de Europese markten die het meest dalen, terwijl ze niet op de eerste rij zitten bij de onderhandelingen. Maar hoe kan deze paradox worden verklaard?

Tensions-commerciales-ld

In de eerste plaats is dit niet nieuw. De experts weten dat de Europese financiële markten volatieler zijn dan hun Amerikaanse tegenhangers omwille van hun hogere bèta. Het economische dagblad Les Echos legt uit dat de bèta een financiële term is die aangeeft dat de Europese aandelen sterker opwaarts en neerwaarts reageren. De reden voor deze hogere gevoeligheid voor slecht nieuws? De samenstelling van de Europese beursindexen toont aan dat ze meer internationaal zijn. Anders gezegd, het omzetcijfer van de grote Europese beursgenoteerde bedrijven is meer afhankelijk van de cycli en de wereldhandel.

Een andere reden is dat in geval van spanning op de markten, de Amerikaanse beleggers meer geneigd zijn om hun toevlucht te nemen tot hun binnenlandse markt en dus om hun blootstelling aan Europese aandelen te verlagen. Om u te beschermen tegen de negatieve wind van deze handelsoorlog is het raadzaam om uw private banker te raadplegen.

Lees ook

iStock_19254093_M

Proactief vermogensbeheer

Onze beleggingsfilosofie? Een proactief beheer op basis van uw risicotolerantie, in het kader van een holistische benadering van uw persoonlijke situatie. Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers nemen we de tijd om u te leren kennen. Op die manier kunnen we u een waaier van oplossingen op úw maat voorstellen.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
Credits

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wenst u een opportuniteit aan te grijpen of een belangrijke verrichting te financieren? Dit alles zonder uw portefeuille gedeeltelijk of volledig te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers geniet u van flexibele en gepersonaliseerde financieringsvormen tegen zeer gunstige voorwaarden.

Lees meer