14
oktober 2019

Waarom de dollar een vluchtwaarde blijft

De euro kende de voorbije dagen een herstel en rondde de symbolische kaap van 1,10 dollar. Is het moment gekomen om zijn groene biljetten om te wisselen? Dat lijkt nog te voorbarig.

3.dollar_LD

De terugval van de dollar houdt in de eerste plaats verband met de wapenstilstand tussen Peking en Washington. Het vooruitzicht van een werkelijk akkoord tussen de twee grootste economische machten van de wereld blijft echter grotendeels hypothetisch, aangezien het erop lijkt dat de Amerikaanse en Chinese onderhandelaars geen akkoord gevonden hebben over de netelige onderwerpen: afschaffing van de extra taksen die reeds 18 maanden worden opgelegd, munt, technologieoverdrachten, enz.

De zaken zouden de komende maanden zelfs kunnen verslechteren voor de eurozone. Na de extra douanerechten met betrekking tot illegale hulp ontvangen door Airbus, zal Donald Trump moeten beslissen over een verhoging van de douanerechten van 2,5% tot 25% op Europese wagens. Bovendien blijft de afloop van de Brexit eveneens onzeker.

Europa blijkt het meest te lijden te hebben onder de vertraging van de wereldeconomie. Koning dollar heerst daarentegen op de deviezenmarkt. Het groene biljet is klaar om te profiteren van elke spanning op de wereldmarkten dankzij zijn rol van vluchtwaarde.

De beleggers benadrukken de veerkracht van de Amerikaanse economie, de « minder zwakke » rente, de sterke vraag naar dollars op internationaal vlak en de nabijheid. De nabijheid? De overgrote meerderheid van de institutionele beleggers is immers gevestigd in de Verenigde Staten en in een periode van spanningen geven zij traditioneel de voorkeur aan Amerikaanse activa.  

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is nochtans een kapitaalintensieve investering die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen waarmee u ook onrechtstreeks in vastgoed kunt investeren.

Lees meer
Pourquoi-choisir-puilaetco-dewaay-pirvate-bankers

Waarom kiezen voor Puilaetco Dewaay Private Bankers?

Sinds 1868 hebben we maar één enkele missie: u performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen bieden. Als private bankers focussen we op een volledig gepersonaliseerde aanpak, gebaseerd op onze ervaring, geschiedenis en geavanceerde technologie.

Lees meer