15
juli 2019

Volgens de topman van BlackRock zal Donald Trump worden herverkozen

Larry Fink, de topman van BlackRock (één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld), was te gast in Parijs voor een vergadering over het klimaat en investeren die door president Emmanuel Macron werd georganiseerd. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om een interview te geven aan de Franse pers (Les Echos).

selon-le-president-de-blackrock-donald-trump-sera-reelu-puilaetco-dewaay

Op de vraag of de negatieve rente nuttig is om de economie te stimuleren, antwoordde hij: « De vraag is of de negatieve rente de mensen ertoe aangezet heeft om meer uit te geven of om meer te sparen? Om te investeren? Op korte termijn zien we niets van dit alles, integendeel. Het heeft angst gecreëerd (…). De negatieve rente heeft haar doel niet bereikt, ze heeft enkel de angst voor de toekomst in stand gehouden. De Fransen, Duitsers en Japanners beleggen niet in aandelen. Nochtans heeft het geld op de Duitse spaarrekeningen over de laatste 30 jaar 20% opgebracht (minder dan 1% per jaar), tegenover 4 keer meer voor de DAX-beursindex ».

Over de komende Amerikaanse verkiezingen was Larry Fink eveneens duidelijk: « De geschiedenis toont aan dat wanneer de economie sterk blijft, men geneigd is om de uittredende president te herverkiezen. Maar ik ben een democraat ».

Lees ook

horloge

Een gepersonaliseerd vermogensbeheer

U geniet van een volledig gepersonaliseerde aanpak. In samenwerking met een team van exper ts in hun respectieve domeinen en gebruikmakend van performante informaticamiddelen, concentreren onze private bankers zich uitsluitend op uw specifieke behoeften.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is nochtans een kapitaalintensieve investering die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen waarmee u ook onrechtstreeks in vastgoed kunt investeren.

Lees meer