01
juli 2019

Stijging van de Dow Jones en malaise bij de beleggers

De beurs van New York en meer bepaald de S&P 500 index blijft maar stijgen, in die mate zelfs dat sommige commentatoren spreken van vuurwerk dat iets te vroeg komt.

hausse-du-dow-jones-et-malaise-des-investisseurs-puilaetco-dewaay

Nochtans geeft deze stijging van de Amerikaanse indexen aanleiding tot een malaise. Reeds 15 maanden (en 64 weken op 66) registreren de aandelenfondsen een… uitstroom, en dit zowel in Europa als in de Verenigde Staten! De huidige stijging van de indexen is vooral het gevolg van de aandeleninkopen die deze uitstroom verdoezelen.

Of zoals sommige beleggers opmerken: « Het scepticisme van de beheerders wordt gecompenseerd door aankooptechnieken die geen enkele overtuiging weerspiegelen ». Diezelfde beleggers staan perplex en voelen zich ongemakkelijk ten aanzien van deze beursrally die voornamelijk gebaseerd is op de belofte van de centrale banken om de rente op een bodempeil te houden.

Andere commentatoren gaan nog verder en stellen dat als de centrale banken de rente moeten verlagen, dan is dit omdat het slecht gaat en men vreest dat het nog slechter zal worden. In het licht van deze tegenstrijdige signalen is het raadzaam om dit met uw private banker te bespreken.

Lees ook

horloge

Een gepersonaliseerd vermogensbeheer

U geniet van een volledig gepersonaliseerde aanpak. In samenwerking met een team van exper ts in hun respectieve domeinen en gebruikmakend van performante informaticamiddelen, concentreren onze private bankers zich uitsluitend op uw specifieke behoeften.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer