16
mei 2019

Rentedaling: tegen de wil van de CFO’s

Donald Trump heeft het nogmaals rechtstreeks gemunt op Jay Powell, de voorzitter van de Fed (Amerikaanse centrale bank), door hem te vragen om de richtrente te verlagen.

baisse-des-taux-les-cfo-nen-veulent-pas-puilaetco-dewaay

Aangezien de (door Trump gewilde) handelsoorlog met China op de Amerikaanse groei zal wegen, heeft hij aan de voorzitter van de Fed gevraagd om dit te compenseren door een rentedaling!

De president van de Verenigde Staten neemt dus een loopje met de onafhankelijkheid van de centrale bank.

Maar de financiële informatiezender CNBC heeft bij Amerikaanse en internationale CFO’s (financieel directeurs) gepeild naar hun sentiment over de rente. Resultaat: 69% van de ondervraagden meent dat de rente op een goed niveau zit, 24% vindt ze te laag en slechts 4% meent dat ze te hoog is. Dat is een klap in het gezicht.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer