07
oktober 2019

Recessie of geen recessie?

Het is een woord dat wordt vermeden, maar in de marktenzalen weerklinkt het momenteel opnieuw. De waarschijnlijkheid van een recessie lijkt vandaag groter, want ze heeft al toegeslagen in de verwerkende nijverheid, waarvan de indexen (ISM) aantonen dat ze in een recessie beland is.

Recession_LD

Welnu, de verwerkende nijverheid werkt als een gif en heeft de dienstensector snel besmet. Het bewijs hiervan? De dienstenactiviteit staat op haar laagste peil van de voorbije drie jaar.

In Duitsland, haar ruggengraat, wordt de automobielindustrie geconfronteerd met de slechte wind van het protectionisme en de nieuwe antipollutieregelgevingen. Laten we hopen dat de Duitse industrie de andere landen van de eurozone niet meesleurt.

Om die reden rekenen de beleggers op de centrale banken om het ergste te vermijden of uit te stellen. Sommigen hopen dat wanneer Christine Lagarde het roer van de ECB overneemt, deze laatstgenoemde zal voorstellen om aandelen op te kopen, zoals reeds het geval is in Japan. Maar zover zijn we nog niet.

Photo by Peter Lawrence on Unsplash

Lees ook

Planification-et-structuration-de-patrimoine1

Optimale planning en structurering van uw vermogen

Wilt u er zeker van zijn dat uw vermogen optimaal wordt beheerd en overgedragen aan uw naasten? Of u particulier, zelfstandige, bedrijfsleider of houder van een participatie bent, ‘Wealth Planning and Structuring’ vormt een onmisbare basis voor het goede beheer van uw vermogen.

Lees meer
Credits

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wenst u een opportuniteit te grijpen of een belangrijke verrichting te financieren? Dit alles zonder uw portefeuille gedeeltelijk of volledig te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers geniet u van flexibele en gepersonaliseerde financieringsvormen tegen zeer gunstige voorwaarden.

Lees meer
Pourquoi-choisir-puilaetco-dewaay-pirvate-bankers

Waarom kiezen voor Puilaetco Dewaay Private Bankers?

Sinds 1868 hebben we maar één enkele missie: u performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen bieden. Als private bankers focussen we op een volledig gepersonaliseerde aanpak, gebaseerd op onze ervaring, geschiedenis en geavanceerde technologie.

Lees meer