09
november 2018

Ray Dalio (Bridgewater Associates): ziehier de grootste fout die de meeste beleggers maken

Ray Dalio is één van de meest gehoorde beleggers ter wereld. In 1975 ging hij van start in een tweekamerkantoor in New York en in de loop der jaren is hij erin geslaagd om één van de belangrijkste hedge funds ter wereld (Bridgewater Associates) uit te bouwen. Zijn persoonlijk vermogen wordt, volgens Forbes, geschat op 18 miljard dollar.

ray-dalio-bridgewater-associates-voici-la-plus-grosse-erreur-commise-par-la-plupart-des-investisseurs-puilaetco-dewaay-private-bankers

In een interview aan CNBC herinnerde hij eraan dat men in deze periode van beursturbulenties vooral moet begrijpen dat

cycli zich herhalen. De mensen moeten zich ervan bewust zijn dat speculatiezeepbellen opduiken en gevolgd worden door correcties (…). Het negeren van deze historische cycli is een fout die gemaakt wordt door veel beleggers ».

Hun fout bestaat erin om te oordelen dat een markt positief is, omdat ze opwaarts evolueert in plaats van te beseffen dat ze wellicht duur is.

Evenzo,

wanneer de markt daalt, denken diezelfde beleggers dat het een slechte markt is in plaats van te begrijpen dat het wellicht de gelegenheid is om een kwaliteitsaandeel tegen een goede prijs te kopen ».
Het belang van de cycli, de langetermijnfocus en de noodzaak om te diversifiëren zijn meer dan ooit actueel.

Ray Dalio herinnert eraan dat de S&P 500-index na de Tweede Wereldoorlog, van de zomer 1949 tot de zomer 1956, een return van 267% liet optekenen. Dezelfde cyclus herhaalde zich na de crisis van 2008. In tien jaar tijd is de S&P 500 met meer dan 200% gestegen.

Het belang van de cycli, de langetermijnfocus en de noodzaak om te diversifiëren zijn meer dan ooit actueel.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer