08
juni 2018

Peter Praet en het einde van de QE in de eurozone

De uitspraken van de Belg Peter Praet worden altijd aandachtig aanhoord door de beleggers. Dat is normaal, want hij is dan ook de Chief Economist van de Europese Centrale Bank (ECB) en zijn woorden kunnen de markten beïnvloeden.

peter-praet-et-la-fin-du-qe-en-zone-euro-Puilaetco-Dewaay-Private-Bankers

Tijdens een toespraak die hij onlangs in Berlijn hield, verklaarde hij:

Volgende week moet de Raad van gouverneurs evalueren of de vorderingen die tot nu toe geboekt zijn, voldoende zijn om een geleidelijke vermindering van onze aankopen te rechtvaardigen (…). Er zijn steeds meer signalen die erop wijzen dat de inflatie in de richting van onze doelstelling evolueert ».

De vergadering van de bestuurders van de ECB op 14 juni zal beslissend zijn, want zij zou de datum van de stopzetting van de activa-inkopen (QE) door de ECB moeten bepalen. Volgens de meeste economen is het waarschijnlijk dat de QE (Quantitative Easing) niet in september zal eindigen, maar zal worden verlengd tot in december met lagere maandelijkse inkopen (minder dan 30 miljard euro). De geleidelijke afbouw van de QE wordt dus concreet. Afspraak op 14 juni om te weten of deze prognose al dan niet wordt bevestigd.

Lees ook

Planification-et-structuration-de-patrimoine1

Optimale planning en structurering van uw vermogen

Wilt u er zeker van zijn dat uw vermogen optimaal wordt beheerd en overgedragen aan uw naasten? Of u particulier, zelfstandige, bedrijfsleider of houder van een participatie bent, ‘Wealth Planning and Structuring’ vormt een onmisbare basis voor het goede beheer van uw vermogen.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer