12
oktober 2018

Opkomende landen: niet panikeren volgens S&P Global Ratings

Sinds enkele weken zijn de opkomende landen voorpaginanieuws in de economische pers omwille van de moeilijkheden die ze ondervinden door de stijging van de Amerikaanse rente en van de dollar. Maar moet men panikeren en al deze landen over dezelfde kam scheren?

pays-emergents-ne-pas-paniquer-selon-sp-global-ratings-puilaetco-dewaay-private-bankers

De analisten van S&P Global Ratings menen van niet. Ondanks de ongerustheid naar aanleiding van de recente stijging van de rente wereldwijd en de huidige turbulentie op de markten denken de experts van het ratingagentschap « niet dat de kredietproblemen zich zullen uitbreiden over de activaklasse van de opkomende markten in haar geheel ». De reden voor dit optimisme?

« Heel wat opkomende landen hebben de voorbije decennia hervormingen doorgevoerd om hun kredietkwaliteit te versterken, hun economische structuur te verbeteren en hun kwetsbaarheid voor een mogelijke val van de wereldwijde liquiditeit te verminderen ».

Het resultaat is dat S&P Global Ratings meent dat zijn kredietratings voor deze landen stabiel zullen blijven tijdens periodes van stress. Het is moeilijk om nog meer geruststellend te zijn. Het is steeds raadzaam om dit met uw private banker te bespreken.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer