14
september 2018

Ontluikende markten: onzekerheid troef

In 2017 stelden beleggers zich niet al te veel vragen. De meeste beursindexen stegen. Voor 2018 steken onzekerheid en twijfel de kop op. De Verenigde Staten mogen het dan wel goed doen, de beleggers maken zich zorgen over andere markten: Europa en de opkomende landen.

linquietude-sinstalle-sur-les-marches-emergents-puilaetco-dewaay-private-bankers
Deze twijfel betekent daarom niet meteen dat de beleggers een beurscrash vrezen (behalve voor de ontluikende markten), maar wel dat ze een correctie niet uitsluiten. Blijft de vraag wanneer. In de opkomende landen is de correctie al een feit, maar er lijkt nog geen einde gekomen aan de daling. De weerslag van de handelsoorlog, de stijgende rentevoeten en de stijging van de dollar veroorzaken nog heel wat onrust. Alle opkomende landen hebben af te rekenen met deze kwalen, bovenop hun specifieke problemen (politieke crisis in Brazilië, instorting van de nationale munt in Turkije en Indonesië, enz.)
Ook de Chinese markt verkeert in mindere doen door de gespannen handelsverhoudingen met de Verenigde Staten. En om de beleggers nog wat meer stress te bezorgen, bieden ook de traditionele vluchtwaarden (goud) niet langer bescherming. In realiteit is de huidige veilige haven de Nasdaq. En meer bepaald enkele waarden zoals Apple en Amazon, die de grootste beleggingsstromen aantrekken, ook al is de toestroom naar techaandelen de laatste weken sterk verminderd. Deze situatie houdt uiteraard het risico in van een brutale correctie bij een eventuele teleurstelling.

 

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer