01
juli 2019

Na de handelsoorlog, de deviezenoorlog?

Donald Trump steekt het niet weg: hij meent dat de Fed (Amerikaanse centrale bank) twee fouten gemaakt heeft. De eerste is dat ze haar richtrente te vroeg verhoogd heeft.

apres-la-guerre-commerciale-la-guerre-des-devises-puilaetco-dewaay

De tweede is dat ze te lang gewacht heeft om ze te verlagen teneinde de negatieve effecten te temperen van de stijging van de douanetarieven… die hij zelf doorgevoerd heeft. Spottend met de onaantastbare onafhankelijkheid van de Fed, gaat Donald Trump zelfs nog een stap verder.

Hij meent dat het goede model dat moet worden gevolgd… het Chinese is! Volgens hem is de echte voorzitter van de Chinese centrale bank de Chinese president. « Hij kan doen wat hij wil. Hij kan de munt devalueren of zoveel geld drukken als hij wil om het negatieve effect van een deel van de douanerechten te temperen», verklaarde hij tijdens een uitzending van « Squawk Box » op CNBC.

Donald Trump stelde zelfs dat hij het spijtig vond dat Mario Draghi, de voorzitter van de ECB, niet aan het hoofd van de Fed staat in plaats van Jay Powell. De reden hiervoor? Mario Draghi houdt zijn richtrente op een bodempeil en is zelfs bereid om ze nog te verlagen. Om die reden menen verschillende strategen dat de Verenigde Staten binnen twee of drie jaar een deviezenoorlog gaan starten.

Zodra de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten beëindigd is, zullen de deviezen het nieuwe oorlogsterrein worden van de twee economische supermachten.

Lees ook

horloge

Een gepersonaliseerd vermogensbeheer

U geniet van een volledig gepersonaliseerde aanpak. In samenwerking met een team van exper ts in hun respectieve domeinen en gebruikmakend van performante informaticamiddelen, concentreren onze private bankers zich uitsluitend op uw specifieke behoeften.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer