07
oktober 2019

Moet men bang zijn voor de maand oktober?

De maand oktober heeft een slechte reputatie op de beurs sinds de beruchte crash van 1929. Aangezien de vrees voor een industriële recessie opnieuw werd aangewakkerd door de slechte indicatoren van de verwerkende nijverheid en het pessimisme van de Wereldhandelsorganisatie (WHO) met betrekking tot de internationale handel, waren de beleggers vorige week somber gestemd.

October_LD

Het is waar dat de ISM-index (verwerkende nijverheid) teruggevallen is tot 47,8, ofwel het laagste cijfer van de voorbije tien jaar. Daarbij komen de tekenen van een technische recessie in Duitsland, het risico van de afzetting van Donald Trump, de wanbetaling van Argentinië, de onrust over de Brexit, het faillissement van touroperator Thomas Cook, enz.

Kortom, het recessiespook is opnieuw opgedoken. Daarom meent Bernard Aybran, Head of Multi-Management bij Invesco Asset Management, dat « de maand oktober redelijk onaangenaam zou kunnen zijn voor de beleggers. Na hun tweecijferige performances over de eerste negen maanden van het jaar zou een correctie relatief logisch zijn voor de grote aandelenindexen ».

De strateeg van Invesco concludeert: « Hoewel beleggen soms moed vraagt, is het daarentegen verstandig om betere dagen af te wachten ». Zoals steeds, is het raadzaam om dit met uw private banker te bespreken.

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Lees ook

investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is nochtans een kapitaalintensieve investering die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen waarmee u ook onrechtstreeks in vastgoed kunt investeren.

Lees meer
Credits

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wenst u een opportuniteit te grijpen of een belangrijke verrichting te financieren? Dit alles zonder uw portefeuille gedeeltelijk of volledig te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers geniet u van flexibele en gepersonaliseerde financieringsvormen tegen zeer gunstige voorwaarden.

Lees meer
Pourquoi-choisir-puilaetco-dewaay-pirvate-bankers

Waarom kiezen voor Puilaetco Dewaay Private Bankers?

Sinds 1868 hebben we maar één enkele missie: u performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen bieden. Als private bankers focussen we op een volledig gepersonaliseerde aanpak, gebaseerd op onze ervaring, geschiedenis en geavanceerde technologie.

Lees meer