30
november 2018

Mikken op internationale aandelen in plaats van op Amerikaanse waarden?

Vanguard Group, de reus van het vermogensbeheer, meent dat men op een tijdhorizon van 10 jaar beter kan mikken op internationale aandelen in plaats van op Amerikaanse waarden. Vanguard denkt dat de internationale aandelen de return van de Amerikaanse aandelen met 3 à 3,5% zullen overtreffen. En dat zal een zorg meer zijn voor de Amerikaanse fondsenbeheerders, omdat ze te veel binnenlandse aandelen aanhouden, volgens Vanguard.

miser-sur-les-actions-internationales-plutot-que-sur-les-valeurs-americaines

Greg Davis, de Chief Investment Officer van Vanguard, verklaarde aan de televisiezender CNBC dat volgens zijn schattingen « de Amerikaanse markt een geannualiseerde return van 4% zou moeten registreren voor het volgende decennium, tegenover 7% à 7,5% voor de internationale aandelen ».

Twee factoren verklaren dit verwachte rendementsverschil: de hoge waardering van de Amerikaanse aandelenmarkt en het meer restrictieve monetaire beleid van de Fed (Amerikaanse centrale bank) dat een impact zal hebben op de Amerikaanse economie. Terwijl de fondsenbeheerders historisch gezien 60% binnenlandse aandelen en 40% internationale aandelen aanhielden, is deze ratio vandaag gestegen tot 70/30. Dus te onevenwichtig, volgens Greg Davis.

Voor de rest herhalen de analisten van Vanguard dat hun redenering wiskundig onderbouwd is: « Wanneer men start met een hogere waardering, kan men alleen maar dalende returns hebben. Bovendien ziet Vanguard geen Amerikaanse recessie in 2019, al zou dit risico in 2020 kunnen toenemen als de Fed haar richtrente blijft verhogen.

Als andere instellingen op Wall Street dezelfde redenering over de internationale aandelen volgen als Vanguard, zal de impact op de beurzen niet te verwaarlozen zijn.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer