06
juli 2018

Mark Mobius: er zijn opportuniteiten op de opkomende markten

Mark Mobius, die ondertussen de 80 voorbij is, blijft een orakel dat op veel bijval kan rekenen met betrekking tot zijn voorspellingen voor de markten en in het bijzonder voor de opkomende landen. De recente verkopen van aandelen van opkomende landen zijn volgens hem een koopsignaal!

Pexels_Turquie_24-05-18

« Er heerst veel ongerustheid over deze markten, maar de beleggers vergeten dat dit eveneens opportuniteiten biedt », verklaarde Mark Mobius aan de financiële televisiezender CNBC. Volgens hem moet men zich meer dan ooit bezighouden met de waarderingen en meer bepaald met het feit dat sommige deviezen vandaag zeer goedkoop zijn. De MSCI Emerging Markets-index registreerde de voorbije maand een daling van meer dan 7% als gevolg van de dreigingen van een handelsoorlog. En zelfs al geeft Mark Mobius toe dat hij het eens is met Trump die China beschuldigt van oneerlijke handel, toch blijft hij vertrouwen hebben in de toekomst van de opkomende landen. Volgens hem schuilen er opportuniteiten in landen zoals Bangladesh, Turkije en Vietnam, omdat ze een deel van de Chinese export naar de Verenigde Staten zullen vervangen. « Al deze landen zijn grote fabrikanten van schoenen of kleding die China gewoonlijk exporteert ». Voor de rest maakt hij zich geen zorgen over de afloop van deze handelsoorlog. Volgens hem zullen de Verenigde Staten enkele toegevingen van China verkrijgen teneinde het bilaterale handelstekort te verminderen. De reden voor zijn optimisme? Afgezien van de verbale dreigingen, zijn de cijfers duidelijk: « De Verenigde Staten blijven de grootste goederenimporteur ter wereld en China heeft de Verenigde Staten nodig ».

Lees ook

iStock_19254093_M

Proactief vermogensbeheer

Onze beleggingsfilosofie? Een proactief beheer op basis van uw risicotolerantie, in het kader van een holistische benadering van uw persoonlijke situatie. Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers nemen we de tijd om u te leren kennen. Op die manier kunnen we u een waaier van oplossingen op úw maat voorstellen.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer