12
januari 2018

Keert de inflatie terug in 2018?

Het jaar 2018 neemt een vliegende start. De meeste beursindexen doen de schermen felgroen opflikkeren. Sommige waarnemers hebben het al niet meer over optimisme maar over regelrechte euforie. De meesten zijn het erover eens dat de vooruitzichten eerder positief zijn. Toch roept hier en daar een enkeling op tot voorzichtigheid. Een eventuele terugkeer van de inflatie zou immers roet in het eten kunnen strooien. Er wordt al zolang over de terugkeer van de inflatie gesproken, dat sommigen beginnen denken dat het er niet meer van komt.

keert-de-inflatie-terug-in-2018

In de Verenigde Staten geloven sommige aandelenbeheerders nochtans dat de inflatie er opnieuw zit aan te komen. De oorzaken, volgens hen? De volledige tewerkstelling in de VS, de lonen die beginnen stijgen en de sterke herneming van de koersen van grondstoffen en olie. Nog een aanwijzing: obligaties die tegen de inflatie beschermen, zijn opnieuw in trek. Fondsen die deze aanbieden, hebben al 11 weken lang de wind in de zeilen. En het laatste bewijs dat het spook van de inflatie aan de einder opdoemt: de stijging van de rente op tien jaar in de VS. Deze heeft de kaap van 2.50% overschreden. Dat was sinds een jaar niet meer voorgevallen. Doet dit scenario zich voor, dan hebben vastrentende obligaties hier uiteraard onder te lijden. Laten we hierbij niet vergeten dat een terugkeer van de inflatie ontlenen zwaarder maakt, en uitlenen lucratiever. Meer dan ooit is het dan ook een zeer goed idee om bij het begin van dit jaar met uw adviseur te overleggen over deze actuele onderwerpen.

Lees ook

iStock_19254093_M

Proactief vermogensbeheer

Onze beleggingsfilosofie? Een proactief beheer op basis van uw risicotolerantie, in het kader van een holistische benadering van uw persoonlijke situatie. Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers nemen we de tijd om u te leren kennen. Op die manier kunnen we u een waaier van oplossingen op úw maat voorstellen.

Lees meer
campagnetriodos_pt

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer