16
mei 2019

Is het gezegde “Sell in May and go away” betrouwbaar?

Na de beurscorrectie als gevolg van het opnieuw oplaaien van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China werden de beleggers herinnerd aan het beursgezegde « Sell in May and go away ».

ladage-sell-in-may-and-go-away-est-il-fiable-puilaetco-dewaay

Anders gezegd, verkoop uw aandelen in mei en keer na de kalmere sessies van de zomer terug naar de beurs om opnieuw aandelen te kopen.

Sinds enkele dagen stellen de beleggers zich de volgende vraag: moeten diegenen die hun verliezen van het laatste kwartaal 2018 gerecupereerd hebben, nu verkopen of belegd blijven?

We mogen niet vergeten dat het gezegde in kwestie geen enkele statistische waarde heeft. De voorbije 5 jaar is de Dow Jones index zelfs gestegen tussen mei en november! Bovendien zijn de huidige markten veeleer moeilijk te ontcijferen.

Hoewel ze sterk gesteund worden door de centrale banken, hebben we eveneens kunnen vaststellen dat één presidentiële tweet de markten zeer zenuwachtig kan maken.

Een beurscommentator merkte op dat het gezegde « Sell in May and go away » vandaag zou kunnen worden vervangen door « This time, it’s different ».

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer