22
oktober 2019

Is het een goed moment om te beleggen in Britse aandelen?

Het is nog niet gelukt! Het Britse parlement heeft nog altijd geen groen licht gegeven voor de Brexit. Het akkoord dat Boris Johnson met de Europese Unie (EU) onderhandeld heeft, is niettemin goed nieuws.

1_BREXIT_BD

Het toont aan dat hij een economische chaos wil vermijden. Hoewel hij de EU wil verlaten, wil hij zeker de commerciële bruggen niet opblazen. Op politiek vlak versterkt dit akkoord eveneens de positie van Boris Johnson, de favoriet voor waarschijnlijke vervroegde verkiezingen.

De echte schrik van de markten in het Verenigd Koninkrijk is Jeremy Corbyn, de leider van de Labour Party. Als zeer linksgezinde, ijvert hij voor een 4 dagen werkweek en wil hij de spoor-, water- en elektriciteitssector nationaliseren. Voor de Britse bedrijven neemt de waarschijnlijkheid van een extreem risico dus af.

De beleggers hielden er nochtans rekening mee in hun waardering van de beurs van Londen. De belangrijkste Britse aandelen noteren met een gemiddelde décote van meer dan 25% in vergelijking met het vasteland. De beleggers van de eurozone zouden van twee wallen kunnen eten: een herstel van de koers van de Britse aandelen en een voortzetting van de recente opleving van het pond sterling.

Hoewel de Brexit opnieuw verlengingen speelt, zouden de grote Britse bedrijven niet noodzakelijk als verliezers uit de bus komen. De lage koers van het pond stimuleert hun resultaten via de conversie van hun winst in euro, dollar, enz. Vandaar dat ze genereuze dividenden kunnen blijven bieden met een brutorendement van bijna 5%.

 

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is nochtans een kapitaalintensieve investering die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen waarmee u ook onrechtstreeks in vastgoed kunt investeren.

Lees meer
Pourquoi-choisir-puilaetco-dewaay-pirvate-bankers

Waarom kiezen voor Puilaetco Dewaay Private Bankers?

Sinds 1868 hebben we maar één enkele missie: u performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen bieden. Als private bankers focussen we op een volledig gepersonaliseerde aanpak, gebaseerd op onze ervaring, geschiedenis en geavanceerde technologie.

Lees meer