26
april 2019

IPO op Wall Street: de beurs heeft geen last van de verliezen van de eenhoorns

De eenhoorns, i.e. bedrijven met een waardering van meer dan één miljard dollar, staan te dringen voor de deur van Wall Street. Hoewel de recente notering van Lyft, een concurrent van Uber, uitgemond is in een beurskoers die 20% lager ligt dan zijn introductieprijs, zette dit geen rem op het enthousiasme van Pinterest of van Zoom Video om naar de beurs te trekken.

ipo-a-wall-street-la-bourse-nest-pas-genee-par-les-pertes-des-licornes-puilaetco-dewaay

Al deze beursintroducties zijn uiteraard slechts de voorbode van de grote IPO van Uber die alle beleggers vol ongeduld afwachten.

Volgens de door CB Insights verzamelde gegevens, zijn er meer dan 300 eenhoorns die wachten op een mogelijke notering. Maar zoals de Financial Times opmerkte, zullen de best gewaardeerde eenhoorns wellicht niet de eersten zijn om hun intrede te doen op de beurs om de eenvoudige reden dat ze het zich kunnen veroorloven om te wachten.

Zo zal Magic Leap, een bedrijf dat gespecialiseerd is in augmented reality en gewaardeerd wordt op 6 miljard dollar, wachten tot het een belangrijke commerciële deal sluit of tot de prijs van virtual reality brillen tot onder de symbolische 2.000 dollar gedaald is alvorens zijn IPO te lanceren.

Hetzelfde geldt voor Space X, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk. Hoewel het op 21,5 miljard dollar gewaardeerd wordt, verkiest het bedrijf om zich te financieren via leningen en enkele private equity-fondsen.

Dezelfde redenering vinden we eveneens bij WeWork, de wereldwijde specialist op het vlak van co-working.

Maar voor de overgrote meerderheid van de eenhoorns blijft een beursintroductie een must. Het moet worden gezegd dat ze één ding gemeen hebben: de meesten verdienen geen geld. En wonderbaarlijk genoeg zet dit geen rem op hun enthousiasme om naar de beurs te gaan. Want hoewel rendabele bedrijven die sinds 2010 hun intrede op de beurs gedaan hebben, een winst van 50% lieten optekenen (volgens de gegevens van PitchBook), zagen de verlieslatende eenhoorns die naar de beurs getrokken zijn, hun beurskoers toenemen met 120%!

 

De Financial Times denkt dat de appetijt van de beleggers voor verlieslatende bedrijven nog niet zal afnemen, omdat ze vertrekken van het principe dat deze bedrijven de Amazons van morgen zullen worden in hun respectieve sectoren. Het is afwachten of ze het bij het rechte eind hebben. Zoals altijd, is het steeds raadzaam om dit met uw private banker te bespreken.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer