27
juni 2019

Hoogseizoen

Met plezier presenteren wij u onze vooruitzichten voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie en voor de wereldwijde economie, die steeds meer onder druk komt te staan.

haute_saison_puilaetco_dewaay

De dagen worden langer en warmer en de zomer staat voor de deur. Onze gedachten beginnen af te dwalen naar het strand en de bergen, naar nieuwe bestemmingen en warme oorden en naar de tijd die we met familie en vrienden gaan doorbrengen.

De zomer is ook het hoogseizoen voor de reis- en toerisme-industrie, die een totale waarde heeft van EUR 8.000 miljard en gestaag groeit, met name in de regio Azië-Pacific, en die bezig is om zich voor de lange termijn opnieuw uit te vinden. Om die reden besteedt onze speciale editie van de Halfjaarlijkse Beleggingsvooruitzichten aandacht aan de meest recente reis- en toerismetrends, waarvan sommige u wellicht zullen verbazen.

Zoals altijd, beginnen we onze reis met een overzicht van de vooruitzichten voor de wereldwijde economie en bespreken we hoe de sluimerende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China zijn tol kan gaan eisen met betrekking tot de wereldwijde groei.

Omdat wij de nadruk leggen op verantwoord beleggen – en op onze overtuiging dat beleggers rekening dienen te houden met milieu-, maatschappelijke en bestuursaspecten – nemen we ook de gevolgen van het toenemende toerisme op het milieu onder de loep.

Hierbij bespreken we onder meer het effect van goedkoop vliegen op het milieu, hoe steden slimmer worden in het omgaan met de toenemende belasting van de stedelijke infrastructuur en waarom groene obligaties een robuust langetermijnrendement kunnen opleveren en een meetbare positieve impact hebben op onze planeet.

We besteden ook aandacht aan de invoering van de 5G-technologie, die tot 10 keer sneller is dan de huidige breedbandtechnologie en die het potentieel van een groot aantal sectoren zal ontsluiten.

Tenslotte bespreken we wat er deze zomer en in de komende jaren op het menu zal staan en waarom de toekomst van voeding eerder hightech dan haute cuisine zal zijn.

Van de opkomst van het Chinese toerisme tot de slimme steden van morgen, van de toenemende populariteit van vleesloze hamburgers tot in bioreactoren gekweekte vis: we bespreken wat elke trend voor beleggers zou kunnen betekenen.

De zomer is het hoogseizoen voor een reis- en toerisme-industrie met een waarde van eur 8.000 miljard.
Met de zomer in gedachten doet het ons genoegen om onze pan-Europese inzichten met u te delen en een groot aantal potentiële beleggingskansen te bespreken.

Hieronder vindt u de artikelen die onze vooruitzichten voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie en voor de wereldwijde economie, die steeds meer onder druk komt te staan vertellen.

Een wereld vol onzekerheid
Het nieuwe toerismetijdperk
Een grote sprong over de grens
Lage kosten, hoge impact
Slimmere steden
Vergroening
5G: beloften en risico's
Game changer
Ander vlees in de kuip

 

Wenst u meer informatie over deze thematiek? Aarzel niet om dit met uw private banker te bespreken of contacteer ons voor alle bijkomende inlichtingen.

Lees ook

horloge

Een gepersonaliseerd vermogensbeheer

U geniet van een volledig gepersonaliseerde aanpak. In samenwerking met een team van exper ts in hun respectieve domeinen en gebruikmakend van performante informaticamiddelen, concentreren onze private bankers zich uitsluitend op uw specifieke behoeften.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer