10
mei 2019

Hoe Trump de opmars van de Chinese beurs dwarsboomt

Het beursvertrouwen duurt nooit eeuwig. China vormt geen uitzondering hierop. Terwijl 2018 dramatisch was voor de Chinese aandelen, is 2019 met toeters en bellen gestart.

comment-trump-a-casse-lascension-de-la-bourse-chinoise-puilaetco-dewaay-private-bankers

Tussen zijn dieptepunt van 3 januari 2019 en zijn hoogtepunt van 19 april 2019 is de CSI 300 index, die de belangrijkste waarden van de beurs van Shanghai en Shenzen bevat, gestegen met… 39%!

Er zijn verschillende redenen voor deze opmars: de hoop op een positieve afloop van de handelsonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten, maar ook alle maatregelen die Peking genomen heeft om de Chinese economie te steunen.

Daarbij komt nog een andere belangrijke factor: de intrede van de Chinese aandelen van klasse A (Chinese aandelen die in China noteren, in tegenstelling tot die welke in Hongkong noteren) in de MSCI-indexen. Men verwacht dat deze toetreding tonnen kapitaal naar de Chinese beurs zal brengen.

We mogen ook niet vergeten dat de lokale waarderingen aantrekkelijker blijven dan die van de westerse landen. Om die reden blijven sommige analisten kalm, ondanks de waarschuwing van Donald Trump, en relativeren ze de correctie van de Chinese beurs, des te meer daar de beurs van Shanghai zeer volatiel is, rekening houdend met de aanwezigheid van talrijke particuliere beleggers. Maar zoals steeds, is het raadzaam om dit met uw private banker te bespreken.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer