03
mei 2019

Hoe de « cloud » de koers van Amazon en Microsoft stimuleert ?

Het is één van de meest indrukwekkende comebacks uit de beursgeschiedenis. Terwijl men nauwelijks tien jaar geleden de terugval van Microsoft voorspelde, heeft het bedrijf vandaag de grootste beurskapitalisatie wereldwijd.

comment-le-cloud-dope-le-cours-damazon-et-de-microsoft-puilaetco-dewaay

Dankzij zijn kwartaalresultaten die de verwachtingen overtroffen, heeft Microsoft de kaap van een beurskapitalisatie van 1000 miljard dollar overschreden. Na Apple, dat deze kaap in augustus 2018 rondde, en Amazon, dat hetzelfde deed op 4 september 2018, is het nu de beurt aan Microsoft.

Hoewel dit record kwetsbaar blijft (Apple en Amazon zijn terug gezakt tot net onder deze drempel), toont dit aan dat de strategische ommezwaai van de nieuwe CEO van Microsoft vruchten afwerpt.

Het feit dat het door Bill Gates en Paul Allen opgerichte bedrijf het zo goed doet, is grotendeels te danken aan de stijging van het omzetcijfer van het segment « intelligent cloud » met 41% tot 9,6 miljard dollar, ofwel een derde van het totale omzetcijfer van Microsoft.

De analisten zijn niet ongevoelig gebleven voor dit cijfer, des te meer daar de « cloud »-divisie van Amazon eveneens een sterke groei kent en alleen al goed is voor de helft van de operationele winst van de groep. Kortom, Microsoft heeft momenteel de grootste beurskapitalisatie wereldwijd, omdat zijn « cloud »-activiteiten hebben toegelaten om opnieuw aan te knopen met een sterke groei.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer