28
oktober 2019

Het uur van de wraak voor de zogenaamde value-aandelen?

De zogenaamde value-aandelen beloven niks spectaculairs. Over het geheel genomen, bestaat dit beleggingsconcept erin om een aandeel te kopen dat ondergewaardeerd is ten opzichte van zijn intrinsieke waarde. Deze laatstgenoemde is hoofdzakelijk gebaseerd op objectieve criteria zoals de winst of de boekhoudkundige waarde.

actions-value_LD

De vader van de value-beleggingen is Benjamin Graham, auteur van The Intelligent Investor en mentor van Warren Buffett. Deze beroemde belegger en Amerikaanse miljardair heeft zijn befaamde voorganger echter de rug toegekeerd. Hij die de technologiezeepbel van de jaren 1990 zorgvuldig vermeden had, kon niet weerstaan aan de lokroep van de GAFA. Hij heeft zwaar ingezet op Apple, begon te investeren in Amazon en vond het erg dat hij niet in Google belegd had.

Wanneer de paus van de value-beleggingen zich op de groeiwaarden richt, doet dit logischerwijs vragen rijzen. Maar deze beleggingen moeten in hun context worden geplaatst. Enerzijds voeren de GAFA het klassement aan van de wereldwijde beurskapitalisaties en anderzijds bezit Berkshire Hathaway, het conglomeraat van Warren Buffett, 122 miljard cash, veel te veel volgens de miljardair. Hij is trouwens blijven investeren in aandelen die hij ondergewaardeerd vindt, zoals de luchtvaartmaatschappijen.

De zogenaamde value-aandelen lieten de voorbije 10 jaar een onderperformance optekenen. Volgens de specialisten van T. Rowe Price is er nu meer dan 70% kans dat ze het beter zullen doen dan de groeiwaarden tijdens de komende 3 à 5 jaar.

Tot de sectoren die hiervan zouden kunnen profiteren, behoren de klassieke waarden van de financiële sector, de automobielsector, de oliesector, de nutsvoorzieningen en de telecomsector.

Maar zoals steeds, is het raadzaam om dit met uw private banker te bespreken.

Photo by Austin Distel on Unsplash

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is nochtans een kapitaalintensieve investering die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen waarmee u ook onrechtstreeks in vastgoed kunt investeren.

Lees meer
Pourquoi-choisir-puilaetco-dewaay-pirvate-bankers

Waarom kiezen voor Puilaetco Dewaay Private Bankers?

Sinds 1868 hebben we maar één enkele missie: u performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen bieden. Als private bankers focussen we op een volledig gepersonaliseerde aanpak, gebaseerd op onze ervaring, geschiedenis en geavanceerde technologie.

Lees meer