14
september 2018

Het Fake News van Donald Trump

Donald Trump is in hetzelfde bedje ziek als sommige politici. Als de zaken goed gaan, overdrijft hij de reikwijdte. En als ze slecht gaan, minimaliseert hij de gevolgen.

les-fake-news-de-donald-trump-puilaetco-dewaay-private-bankers
Een bewijs? Onlangs tweette hij dat de groei van het Amerikaanse bnp (4,2%) voor het eerst in 100 jaar groter was dan de werkloosheidsgraad (3,9%). Dat klopt niet: het groeipercentage van het Amerikaanse bnp was al verschillende keren hoger dan de werkloosheidsgraad, bijvoorbeeld in 2006.
Dezelfde overdrijving toen hij verklaarde dat de beurs sinds zijn verkiezingsoverwinning met 50% gestegen was. Dit gaat weliswaar op voor de Nasdaq, maar niet voor de brede index, de S&P 500. Die ging er met slechts 30% op vooruit. Maar toegegeven: zijn verfraaiing van de realiteit mag ons niet doen vergeten dat dankzij zijn fiscale hervorming en zijn wens om bepaalde sectoren (zoals de financiële) een wat minder strak reglementair keurslijf aan te meten, de economie in de Verenigde Staten de wind in de zeilen heeft. De Amerikaanse groei is zelfs verbluffend. We gaan het 10de jaar van aanhoudende groei in en er vallen nog geen tekenen van verzwakking te bespeuren. Ongelofelijk.

 

 

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer