23
april 2019

Het drama van Notre-Dame

Men kan moeilijk buiten de dramatische brand die de Notre-Dame, één van de meest bezochte monumenten van Frankrijk, verwoest heeft. Een aantal vermogende Fransen, met name uit de luxesector (LVMH, Kering, L’Oréal), hebben honderden miljoenen euro’s geschonken voor de wederopbouw van de kathedraal.

notre-drame-de-paris-incendie-puilaetco-dewaay

Het is waar dat de schade niet in cijfers uit te drukken is. Sommige eiken van het schrijnwerk van de Notre-Dame zijn meer dan 1000 jaar oud!

De Franse newsletter TTSO heeft toch geprobeerd om de kosten van deze brand op economisch vlak te ramen.

Frankrijk ontvangt elk jaar 90 miljoen buitenlandse toeristen die goed zijn voor een totaalbedrag van 56 miljard euro. Een eenvoudige rekensom toont aan dat elke buitenlandse toerist Frankrijk elk jaar 622 euro oplevert.

Bovendien trekt de Notre-Dame alleen al 10 miljoen buitenlandse toeristen aan (de Fransen werden uitgesloten). TTSO stelt dat 90% van de personen die de Notre-Dame bezocht hebben, sowieso zouden zijn gekomen, zelfs zonder deze emblematische plaats te bezoeken.

Resultaat: 1 miljoen buitenlandse toeristen komt uitsluitend voor de Notre-Dame. Welnu, als ieder van hen 622 euro oplevert, is de berekening snel gemaakt: 622 euro X 1 miljoen bezoekers = 622 miljoen euro per jaar. Afgezien van haar – onschatbare – symbolische en spirituele waarde, draagt de kathedraal ook bij aan het bbp.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer