15
juli 2019

Goud valt steeds meer in de smaak van de beleggers

Het parcours van het gele metaal interesseert de beleggers. Het moet worden gezegd dat zijn koers in dollar tussen mei en juni gestegen is van 1270 dollar per ounce tot 1440 dollar.

lor-plait-de-plus-en-plus-aux-investisseurs-puilaetco-dewaay

De interesse in het gele metaal zal trouwens niet verzwakken, want aangezien de Fed (Amerikaanse centrale bank) van plan is om haar rente te verlagen, zou het goud hiervan moeten profiteren, omdat het voornaamste nadeel ervan is… dat het geen rente opbrengt.

Jeff Gundblach, één van de belangrijkste goeroes van de obligatiemarkt, heeft de boodschap ook begrepen en is geïnteresseerd in goud. De Amerikaanse analist Jim Rickards stelt dat « het feit dat een bekende trader uit het obligatie- en deviezenuniversum zich naar het goud oriënteert, een duidelijk haussesignaal is ».

Anders gezegd, de komst van een nieuwe speler op de goudmarkt herinnert eraan dat het « barbaarse relikwie », zoals het door de econoom Keynes genoemd werd, de beleggers helpt om zich te beschermen tegen de volatiliteit van de markten en de inflatie.

Kortom, het zou de ideale belegging zijn om een periode van onzekerheid, zoals de huidige, te overbruggen. De meeste fondsenbeheerders raden particulieren aan om 5% van hun portefeuille in goud te beleggen. Maar zoals steeds, is het raadzaam om dit met uw private banker te bespreken.

Lees ook

horloge

Een gepersonaliseerd vermogensbeheer

U geniet van een volledig gepersonaliseerde aanpak. In samenwerking met een team van exper ts in hun respectieve domeinen en gebruikmakend van performante informaticamiddelen, concentreren onze private bankers zich uitsluitend op uw specifieke behoeften.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is nochtans een kapitaalintensieve investering die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen waarmee u ook onrechtstreeks in vastgoed kunt investeren.

Lees meer