16
mei 2019

Europa, toekomstig doelwit van Donald Trump?

Na China, Europa? Donald Trump heeft nooit een geheim gemaakt van zijn plannen. De bewoner van het Witte Huis meent dat sommige subsidies onwettig zijn en dat sommige taksen op Amerikaanse producten oneerlijk zijn.

leurope-future-cible-de-donald-trump-puilaetco-dewaay

Tot zijn doelwitten behoren onder andere de automobielsector en de luchtvaartindustrie (Airbus). Langs Europese zijde hebben de autoriteiten al op de dreiging geanticipeerd, des te meer daar Donald Trump in juni 2018 al invoerheffingen opgelegd heeft van 25% op staal en van 10% op aluminium.

Het conjunctuurinstituut IFO heeft berekend dat als de douanerechten opnieuw worden verhoogd, dit een kost van 5 miljard euro zou bedragen voor Duitsland en van 9 miljard voor de Europese Unie. Duitsland zou een hoge prijs betalen, want zijn auto-industrie vertegenwoordigt 20% van zijn verwerkende nijverheidsproductie en 17% van de export van binnenlandse producten. Ter herinnering, de automobielsector is goed voor 5% van de Duitse werkgelegenheid.

Door eenzijdige sancties uit te vaardigen die aanleiding geven tot eenzijdige reacties van China, is Donald Trump bezig met de WHO (Wereldhandelsorganisatie) buitenspel te zetten als arbiter, meldt de Franse krant Les Echos. Dus, ten opzichte van de Verenigde Staten en van China krijgt Europa de rol toebedeeld van waarnemer en van mogelijk slachtoffer van nevenschade.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer