26
augustus 2019

Europa, onrechtstreeks slachtoffer van een deviezenoorlog?

Na de handelsoorlog en de technologieoorlog vrezen de economen voor een mogelijke deviezenoorlog. De Amerikanen hebben de Chinezen er al van beschuldigd dat ze de yuan kunstmatig gedevalueerd hebben als tegenreactie op de verhoging van de douanerechten door Donald Trump.

devises-ld

Vandaag lijken andere landen geneigd om dezelfde richting uit te gaan. De daling van de grondstoffenprijzen heeft een grote impact op de groei van de producerende landen en verschillende van hen (zouden) overwegen om het kanaal van de wisselkoersen te gebruiken om hun economieën te stimuleren. De renteverlagingscyclus is gestart in India, Thailand, de Filippijnen en Nieuw-Zeeland.

Volgens de Belgische econoom Eric Dor (universiteit van Rijssel) zou Europa de dupe kunnen worden als er een deviezenoorlog uitbreekt, « want als er een muntoorlog ingezet wordt en aanleiding geeft tot een soort pingpong, met opeenvolgende depreciaties van de yuan en de dollar, zal de euro in waarde stijgen tegenover deze deviezen », verklaarde hij aan de pers. Waarschijnlijk gevolg? De Europese Centrale Bank (ECB) zou in een moeilijk parket komen, « want de import in de eurozone zou minder duur zijn, wat de inflatie niet stimuleert, tot grote wanhoop van de ECB ».

Zoals steeds, is het raadzaam om uw private banker te raadplegen teneinde de impact van de deviezenbewegingen op uw portefeuille te bekijken.

Lees ook

Planification-et-structuration-de-patrimoine1

Optimale planning en structurering van uw vermogen

Wilt u er zeker van zijn dat uw vermogen optimaal wordt beheerd en overgedragen aan uw naasten? Of u particulier, zelfstandige, bedrijfsleider of houder van een participatie bent, ‘Wealth Planning and Structuring’ vormt een onmisbare basis voor het goede beheer van uw vermogen.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
Pourquoi-choisir-puilaetco-dewaay-pirvate-bankers

Waarom kiezen voor Puilaetco Dewaay Private Bankers?

Sinds 1868 hebben we maar één enkele missie: u performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen bieden. Als private bankers focussen we op een volledig gepersonaliseerde aanpak, gebaseerd op onze ervaring, geschiedenis en geavanceerde technologie.

Lees meer